Witam wszystkich.
Mam problem w nissanie N01L15U, wspomaganie raz działa raz nie działa tak jakby coś nie łączyło. Wspomaganie oczywiście elektryczne. Sprawdziłem bezpieczniki i połączenia elektryczne w miarę możliwości, są OK. Może ktoś z Państwa miał podobny przypadek w innym wózku i podsunie mi jakieś sugestie. Ewentualnie może odpowie jakiś mechanik który rozwiązał by ten problem, lu kogoś polecicie z okolic Sandomierza/ świętokrzyskie. W ostateczności pozostanie mi zamówić serwis a to już wiąże się ze sporymi kosztami.
Pozdrawiam
Witam.
Co to znaczy raz działa raz nie działa?
Pokazuje się jakiś błąd?
Dzięki za odzew. Błędu nie pokazuje bo nie ma wyświetlacza. Raz działa raz nie działa - wsiadam na wózek działa, popracuję chwilę nie działa, po kilku minutach zadziała albo nie. Zastanawiam się jeszcze nad czujnikiem nacisku w siedzeniu, może on jest podłączony pod wspomaganie. Są tam 3 przewody, myślę jak je zmostkować żeby sprawdzić i wykluczyć uszkodzenie czujnika. Czujnik na pewno wyłącza jazdę, nie wyłącza hydrauliki: podnoszenie, opuszczanie itp.
Zobacz czy przy kolumnie kierowniczej niema jakiegoś czujnika który może załączać wspomaganie.