Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2021-12-18 19:59:25

tomaszk
New member

Nissan elektryk problem ze wspomaganiem

Witam wszystkich.
Mam problem w nissanie N01L15U, wspomaganie raz działa raz nie działa tak jakby coś nie łączyło. Wspomaganie oczywiście elektryczne. Sprawdziłem bezpieczniki i połączenia elektryczne w miarę możliwości, są OK. Może ktoś z Państwa miał podobny przypadek w innym wózku i podsunie mi jakieś sugestie. Ewentualnie może odpowie jakiś mechanik który rozwiązał by ten problem, lu kogoś polecicie z okolic Sandomierza/ świętokrzyskie. W ostateczności pozostanie mi zamówić serwis a to już wiąże się ze sporymi kosztami.
Pozdrawiam

#2 2021-12-23 18:00:49

to ja
Member

Re: Nissan elektryk problem ze wspomaganiem

Witam.
Co to znaczy raz działa raz nie działa?
Pokazuje się jakiś błąd?

#3 2022-01-05 21:23:40

tomaszk
New member

Dzięki za odzew. Błędu nie pokazuje bo nie ma wyświetlacza. Raz działa raz nie działa - wsiadam na wózek działa, popracuję chwilę nie działa, po kilku minutach zadziała albo nie. Zastanawiam się jeszcze nad czujnikiem nacisku w siedzeniu, może on jest podłączony pod wspomaganie. Są tam 3 przewody, myślę jak je zmostkować żeby sprawdzić i wykluczyć uszkodzenie czujnika. Czujnik na pewno wyłącza jazdę, nie wyłącza hydrauliki: podnoszenie, opuszczanie itp.

#4 2022-01-06 08:58:08

to ja
Member

Zobacz czy przy kolumnie kierowniczej niema jakiegoś czujnika który może załączać wspomaganie.

Stopka forum