Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2021-08-01 16:07:50

shaki27
New member

Still r70 45 zerwana linka powolny wysów masztu w przód

Witam, zakupiłem stilla r70 45 postał przez 2 tygodnie pod dachem po tym jak przywiozla go laweta  i dopiero sie nim zająłem, z tego zauwazyłem:

- powolne wysuwanie masztu do przodu (od siebie) gdy bierzemy maszt na siebie działa normalnie dość szybko
- po wrzuceniu biegu przód lub tył wózek sie nie poruszał nie reagował na gaz, po przedmuchaniu płytek sterujących zaczął jeżdzić.
- ogolnie nie działa elektryka żadne światła
- jakaś linka przy silniku zerwana a nie wiem co to jest pózniej wrzuce zdjęcie
- odpiete jakieś przewody lużno wiszą z kostką przy silniku
- nie gaśnie po odpaleniu musze pociągnąć wajche pod fotelem by zgasł. przy niej jest zerwana linka

#2 2021-08-09 21:53:04

shaki27
New member

Re: Still r70 45 zerwana linka powolny wysów masztu w przód

1. powolne wysuwanie masztu, ogolnie jak krece kierownica praktycznie nie podnosi wideł, obstawiam słabą pompe hydrauliki. pytanie czy od modeli r 70 - 40 bedzie pasowało do mojego r 70 45 ?
1.2 na rozdzielaczu jak w miare jeszcze podnosi to jak wspomniałem przyciaganie masztu działa słabo czy moze to być wina rozdzielacza ze jedno dziala lepiej od drugiego ??
2. wuzek w miare sie porusza powoli, nie ma zbyt duzej siły, na drodze jak sie juz lekko rozpedzi słychac pisk i na drugim biegu prawie sie zatrzymuje, czy obstawiać tarczki sprzęgłowe czy inna przyczyna ?
4. linka zerwana to od gaszenia silnika mercedesa r5 w tym wózki, brak wajchy do gaszenia ale to akurat najmniejsze zmartwienie
5. luzno odpieta kostka prawdopodobnie do diagnostyki na 6 lub 8 pinów
6. jak wstawie linke to bedzie gaszony poprawnie "big_smile

z tą hydraulika i słaba jazda chciałbym aby ktoś pomogł najlepiej z pomorskiego.

mam tez drugi identyczny wuzek i tam mam problem z jazda bo nie rusza praktycznie i niewiem czy to bedzie wina płytek sterujacych czy czegos innego, po przerzuceniu do tylu wózek dalej jakby chciał ruszyc ale do przodu efekt koncowy nie jedzie w żadną stronę big_smile

pomocy z tymi stillami

Stopka forum