Strony: 1
Witam, zakupiłem stilla r70 45 postał przez 2 tygodnie pod dachem po tym jak przywiozla go laweta i dopiero sie nim zająłem, z tego zauwazyłem:
- powolne wysuwanie masztu do przodu (od siebie) gdy bierzemy maszt na siebie działa normalnie dość szybko
- po wrzuceniu biegu przód lub tył wózek sie nie poruszał nie reagował na gaz, po przedmuchaniu płytek sterujących zaczął jeżdzić.
- ogolnie nie działa elektryka żadne światła
- jakaś linka przy silniku zerwana a nie wiem co to jest pózniej wrzuce zdjęcie
- odpiete jakieś przewody lużno wiszą z kostką przy silniku
- nie gaśnie po odpaleniu musze pociągnąć wajche pod fotelem by zgasł. przy niej jest zerwana linka
1. powolne wysuwanie masztu, ogolnie jak krece kierownica praktycznie nie podnosi wideł, obstawiam słabą pompe hydrauliki. pytanie czy od modeli r 70 - 40 bedzie pasowało do mojego r 70 45 ?
1.2 na rozdzielaczu jak w miare jeszcze podnosi to jak wspomniałem przyciaganie masztu działa słabo czy moze to być wina rozdzielacza ze jedno dziala lepiej od drugiego ??
2. wuzek w miare sie porusza powoli, nie ma zbyt duzej siły, na drodze jak sie juz lekko rozpedzi słychac pisk i na drugim biegu prawie sie zatrzymuje, czy obstawiać tarczki sprzęgłowe czy inna przyczyna ?
4. linka zerwana to od gaszenia silnika mercedesa r5 w tym wózki, brak wajchy do gaszenia ale to akurat najmniejsze zmartwienie
5. luzno odpieta kostka prawdopodobnie do diagnostyki na 6 lub 8 pinów
6. jak wstawie linke to bedzie gaszony poprawnie "
z tą hydraulika i słaba jazda chciałbym aby ktoś pomogł najlepiej z pomorskiego.
mam tez drugi identyczny wuzek i tam mam problem z jazda bo nie rusza praktycznie i niewiem czy to bedzie wina płytek sterujacych czy czegos innego, po przerzuceniu do tylu wózek dalej jakby chciał ruszyc ale do przodu efekt koncowy nie jedzie w żadną stronę
pomocy z tymi stillami
Strony: 1