Strony: 1
Jak w temacie wózek z 2007 roku. Przy ruszaniu lubi szarpnąć tak jakby się dławił silnik ok, i zasilanie lpg ok. Najczeciej szarpie podczas ruszania przy pełnym skręcie. olej wymieniony filtry nowe. mam dawce na podmianę części, proszę o sugestie...
Dzisiaj podmieniłem cały blok zaworowy na pompie HPV 55-02, bez zmian . Ale zauważyłem że szarpnie zawsze po użyciu hamulca. Jeśli ruszam w tył przód na zmianę rusza płynnie. Ale po naciśnięciu pedału hamulca ruszenie czy to w przód czy w tył odbywa się z takim podwójnym szarpnięciem. W poniedziałek będę podmieniał zawór hamulca. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Witam
Sprawdz hydromotor jazdy
pozdrawiam Krzysztof
Dzięki za zainteresowanie. W jaki sposób mogę go sprawdzić poza podmianą. Dodam że był serwis linde diagnostyka komputerem nic nie wykryła.
Pozdrawiam,
komputerem nie sprawdzi zuzycia tarcz hamulcowych sprazyn dociskowej itp
a jaki to jest wozek 391 ,392 ?
Jest to wózek 391, ma 12400 mtg. Podmiana zaworu hamulca również nic nie dała. Czy to normalne ze gdy zahamuje tak nagle nawet z niewielkiej prędkości wózek zgaśnie, to znaczy zdusi go. A potem przez chwilę bardzo ciężko kręci, tak jakby pompa trzymała.
Jest tu ktoś kto zna się na wózkach elektrycznych Linde i wie jak zwiększyć mu prędkość?
Strony: 1