Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2016-09-23 20:52:14

garek
New member

Kurs wózków widłowych

Witam Serdecznie

Mam takie pytanie zostałem skierowany przez Urząd Pracy na kurs wózków widłowych kat II, nie jezdzilem takim wózkiem takiej kategori tylko kat I , nauczą takiego jak ja ?? ja już wiekowy haha 35 lat .??

#2 2016-10-18 19:52:39

arturviking
New member

Re: Kurs wózków widłowych

Nauczą:)   Wiek nie ma znaczenia - raczej zdolności psychotechniczne:)

Kat I to wózek z kategorii II plus dodatkowo Kabina podnoszona z operatorem lub wysuw dodatkowy wideł.
Więc w zasadzie jeździsz tym co kat. II plus dodatkowe możliwości:) 

Chyba że pomyliłeś z kat III?   unoszące??smile

Ostatnio edytowany przez arturviking (2016-10-18 19:54:00)

#3 2017-01-23 14:05:31

tomek78
New member

a czy ktoś może z Was próbował sfinansować jakimś kredytem taki kurs? Pracodawca powiedział, że jak chcę zrobić dodatkowe uprawnienia, to może mi za to zapłacić, ale oczywiście w ramach umowy lojalnościowej - raczej wątpię, czy jak zdobędę dodatkowe uprawnienia, to popracuję tam dłużej niż 6 miesięcy, a zwrot obarczony jest dość niekorzystnymi warunkami. Czy istnieje np. możliwość wzięcia na to pożyczki ?

#4 2017-01-23 16:50:46

leszekw1971
New member

Witam.
Mam Taki Temat DotyczĄdcy UprawnieŃ Na WÓzki Jezdniowe[widŁowe Jak Kto Woli]
Podczas Szkolenia Na Kurs Instruktora OperatorÓw WÓzkÓw Jezdniowych Jednostka Udt Prowadzaca Szkolenie ZakwestionowaŁa Moje Uprawnienia PowÓd Zbyt MaŁa IloŚĆ Godzin Praktycznych Na Wystawionym ZaŚwiadczeniu UkoŃczenia Kursu.
Uprawnienia ZrobiŁem W Udt I ZaŚwiadczenie DostaŁem.
Problem Polega Na Tym, Że Takich UprawnieŃ W ZakŁadzie Pracy Jest DuŻo WiĘcej I Tu Pojawia SiĘ Dopiero Problem.
Operatorzy WÓzkÓw MajĄ Uprawnienia Z RÓŻnych OŚrodkÓw CzĘsto JuŻ Nie IstniejĄcych Godzin WyjeŹdzili TysiĄce A W MyŚl Prawa Jak By DoszŁo Do Wypadku To Dokument Jest Nie WaŻny. Czy KtoŚ MoŻe BorykaŁ SiĘ Z Tym Tematem Od Kiedy WeszŁy Te Przepisy Z Tego Co SiĘ DowiadywaŁem To JakieŚ Wytyczne/uregulowania Prawne  PojawiŁy SiĘ Po 2000 Roku A Co Z Uprawnieniami WczeŚniejszymi?
Pozdrawiam I Czekam Na Opinie W Temacie.

#5 2019-01-22 12:13:50

cardman
Member

Jeżeli zamierzacie rozpocząć kurs i zdobyć uprawnienia na wózki widłowe to w pierwszej kolejności musicie przejść badania psychologiczne.

#6 2019-02-15 15:33:15

Asmos
New member

Z tego co wiem to wiele kursów jest darmowych tylko, że trzeba spełniać konkretne wymogi. Ja dwa lata temu byłem na takim kursie i bardzo miło go wspominam big_smile. Kurs był bezpłatny dla osób bezrobotnych, które nie ukończyły trzydziestego roku życia big_smile.

Stopka forum