Witam.
Mam problem z jazdą w obu kierunkach. Podczas ruszania przy delikatnym wciśnięciu pedału jazdy do przodu lub do tylu wózek rusza i podczas dodawania gazu wózek zwalnia. Obroty silnika rosną w pełnym zakresie wciskania gazu. Przy pedałach w pozycji zerowej wózek toczy się do tyłu.
Czy może miał ktoś podobny problem. Już nie ma pomysłów!
Od kiedy występuje problem ?
Czy wyświetlają się jakieś komunikaty? Hydraulika (podnoszenie i skręcanie działa bez problemów ?)
Co było już sprawdzone ?
Problem wystąpił ok 3 dni temu. Brak jakichkolwiek błędów. Sprawdziłem : czujnik wieńca, potencjometr jazdy i zębatkę, zawory jazdy, zawór sterowania, napięcie i prąd na cewkach jazdy. Na filtrze mam ciśnienie ok 20 bar , na hydrostacie też 20 bar a na wyjsciu z serwa 5bar. Serwo podmieniłem i jest to samo.
Jak odciążyłem koła napędowe wózek normalnie się wkręca ciśnienia są dobre i prądy na cewkach też ok. Jak wózek jest na kołach jest problem.
Śruba 1 jest dobrze. Jutro rano sprawdzę i dam znać jaki wynik wysokiego ciśnienia. Pzdr
Witam.
Problem leży w hydristacie. Podmieniłem hydrostaty i wszystko jest OK. Teraz trzeba rozebrać i znaleźć przyczynę. Stawiam, że jakiś brud zablokował gdzieś przepływ. Jak coś znajdę dam znać gdzie szukać w razie takiego problemu. Jak na złość dziś przyjechał mi do naprawy wózek z takimi samymi objawami. Właściciel w garażu sam wymieniał węże hydrauliczne zasilające silniki jazdy i po wymianie wózek przestał jeździć.
Dam znać jak znajdę przyczynę.
Pozdrawiam
Witam mam ten sam problem, co było przyczyną i jak to naprawić z góry dziękuję za odpowiedz