Tak jak w temacie wózek spalinowy nie jedzie wcale do przodu a do tyłu skokowo po wymianie pompy oleju i tarczek w skrzyni biegów i wymianie oleju brak poprawy prosze o jakies podpowiedzi.
ma ktos może dtr do tego wózka??
A jaka jest różnica przed wymianą tarcz i po i która to skrzynia ( siłownik zmiany kierunku na dole czy nagorze.
Jest to skrzynia z siłownikiem u góry po wwymianie tarcz wózek jezdził tylko brakowało mu mocy miał problemy z najmniejszą górką pózniej wymieniona była pompa i w tej chwil nie jezdzi wcale.
W przypadku gdy wózek jeżdzi ale niema mocy należy podejść do sprawy koompleksowo nie wystarczy wymiana tarczek ciernych.
1. Sprawdzenie zmiennika momentu obrotowego ( przykręcony do koła zamachowego) jeżeli nie ma widocznych uszkodzeń mechanicznych łopatek należy sprawdzić stan ślizgów i łożyska kierunkowego i tulei pokrywy przy montażu ustawić prawidłowy luz wzdłużny zestawionego zmiennika.
Wymiana tarczek w zespołach kierunków jazdy zwrócić uwagę na luz wzdłużny w obu zespołach .
Na wałkach zespołów końce pierścienie uszczelniające sprawdzić stan wałka a pierścienie wymienić
Sprawdzić stan tulejek w pokrywie ( przepływ oleju ) wymienić tulejki - 2szt
Ponieważ była wymieniona pompa mam nadzieję że podstawę pompy wymieniliście
Proszę pamiętać o rozdzielaczu na skrzyni (hamulec hydrauliczny i przełacz\nik kierunku)
To tak po krótce ale proszę mieć na uwadze że przy naprawie hydrauliki wyrywkowa wymiana części przynosi słabe efekty Pozdrawiam. dokumentację gdzieś tam mam i do innych spalinowych też.
A wymieniane były w nim w ogóle tarczki cierne? Jeżeli nie,to od nich należy zacząć. Sprawdź też to o czym pisze użytkownik powyżej,czyli moment obrotowy oraz tulejki,możliwe że któraś z nich jest uszkodzona.
Ostatnio edytowany przez Promag (2010-12-04 11:46:30)
tulejki były wymieniane tarczki cierne także ogólnie wózek nie jezdzi po dodaniu gazu wózek szarpie mocno ale nie jedzie
To dziwna sprawa.. Sprawdzałeś te wszystkie elementy o których mowa powyżej? A co z luzem wału silnika? Może w tym tkwi problem.
Witam kolegów i dziękuję za pomoc Przyczyną była zużyta pompa oleju, która miała luz na ok 3mm oraz wyjechana tuleja na wałkach. Wymiana pompy i tulei pomogła i wózek ma niezłe szarpnięcie. Pozdrawiam
witam
jak w tym wózku ustawić wspominiany luz wzdłużny i jaki on powinien być
dodam ze wymieniłem w skrzyni wszystko o czym panowie piszecie
mam problem z pierscieniem regulującym ten luz -jaka powinna być jego średnica grubość itp
proszę o powoc
Nie miałem do czynienia z tym modelem,więc chyba nie będę mógł pomóc... A co do jeszcze wcześneijszego,to pisaliśmy że by sprawdzić tuleje,jak widać mieliśmy racje skoro była wyjechana.