Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2016-06-28 12:41:36

Miotelka
New member

prośba o pomoc w wyborze wózka

Witam
Szef kazał mi w firmie znaleźć wózek na nasze potrzeby, z tym, że ja poza tym, że różnymi jeździłem, to niewiele się na nich znam.
Potrzebujemy wózka elektrycznego wysokiego składowania. Tak za którym się chodzi, a nie na nim jeździ. Wysokość składowania towaru mniej więcej 4,0-4,5 metra. Wózek będzie używany sporadycznie, niedużo.
Myśleliśmy o wózku używanym, bo są tańsze, a nasze potrzeby niewielkie, ale z drugiej strony nie wiemy ile dokładnie mogą kosztować takie wózki nowe.
Kolejną sprawą jest to, co się psuje w takich wózkach elektrycznych, co tam może być do wymiany jak kupimy używany? Jak sprawdzić (co) przy zakupie?
Jakie wózki polecacie?
Z góry dzięki za podpowiedź smile

#2 2016-07-19 15:07:44

e-pomoc84
Moderator

Re: prośba o pomoc w wyborze wózka

Proponuję rozesłać zapytania ofertowe do firm które zajmują się sprzedażą wózków elektrycznych.

Jeśli używane to na pewno trzeba zwrócić uwagę na stan baterii oraz czy w ogóle jest na nią gwarancja. Również ważna jest gwarancja na prostownik do ładowania baterii. Te dwie rzeczy potrafią sporo kosztować. Reszta to loteria ale cenowo do ogarnięcia. Może rozważ skorzystanie z oględzin z kimś kto się na wózkach elektrycznych zna ?

Co do marki to polecam BT, ale ilu nas tu jest to tyle opinii.

"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi. Forrest Gump "

#3 2016-07-21 06:19:24

to ja
Member

Re: prośba o pomoc w wyborze wózka

Kup coś z marki BT.
Najlepiej jakby miał ważne badania UDT jest to jakaś gwarancja sprawności wózka.
Oczywiście sprawny akumulator to podstawa.

Stopka forum