Strony: 1
Wątek Zamknięty
Witam
Mam problem z wyżej wymienionym wózkiem. Od pewnego czasu w wózku wyświetlał się błąd 524245-3 oznaczający problem z czujnikiem siedzenia. Na wyświetlaczu komunikat hydraulic interloc seat sensor. Przez pewien czas podskoczenie na siedzeniu pomagało jednak wczoraj przestało to pomagać. Chłopaki zadzwonili po elektromechanika z okolicy, który zwarł sensor do czasu zakupu nowego. Pomogło do czasu zaizolowania zalutowanych kabli. W tym momencie nie pomaga nic, wózek nie reaguje na joystick sterowania hydrauliki. Okablowanie do modułu jest ok. Co jest z modułem - nie wiem. Ktoś potrafi pomóc?
Pozdrawiam:
Darek
Rozłącz ponownie ten mostek. Odłącz na chwile klemę akumulatora. Włącz zrób ponownie zworkę i sprawdź co sie stanie. W toyotach lubi wyskakiwać błąd chwile po z mostkowaniu. Tak sobie myślę, że może moduł/komputer wykrywa właśnie zworkę i pomogło by zrobienie zworki np. rezystorem.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jutro rano sprawdzę, czy coś pomoże. Oby to było to
Niestety nie pomogło. Założyłem nowy czujnik i nadal wyskakuje błąd.
tomason2 Twoja rada była słuszna tylko ja się do niej nie odniosłem w 100%. Założyłem nowy czujnik a okazało się, że oryginalny to microswitch z potencjometrem. Jeżeli zworka byłaby z rezystora to wózek by ruszał. A tak dałem zarobić serwisowi, który ściągnął oryginalny czujnik z Belgii. I tak się ciesze, że wózek do nas wraca, bo zastępczy nie jest przystosowany do naszych warunków:) Dziękuję jeszcze raz tomason2.
Grunt, że wózek śmiga
Wątek Zamknięty
Strony: 1