Strony: 1
Wątek Zamknięty
Witam, mam problem ze skrzynią biegów w wózku Clark C35D .Przed naprawą skrzyni wózek jeździł do momentu rozgrzania się potem coś jakby się uślizgiwało obroty silnika rosły a wózek nie jechał. Padło podejrzenie na zmiennik momentu i sprawdzenie tarczek ciernych. Po informacji od firmy regenerującej zmiennik momentu że jest dobry (mimo widocznego przegrzania kolor fioletowy) rozebrałem skrzynie biegów, tarczki również okazały się dobre. Został założony komplet nowych uszczelnień skrzyni, filtra i oleju. Po złożeniu wózek nie rusza dodam że pompa oleju nie budziła żadnych zastrzeżeń. Zacząłem dokonywać pomiary ciśnienia i według mnie jest 1bar ciśnienia na pompie po dodaniu gazu niknie do zera, pomiar robiłem na przewodzie idącym do rozdzielacza wszystkie inne wyjścia oleju tj. chłodnica oleju zostały zaślepione. Model skrzyni TA-18 za wszelkie wskazówki bardzo dziękuję.
Witam
Sprawdź zawór pełzania
Witam, problem został rozwiązany zacięty był suwak w rozdzielaczu pod elektromagnesami do jazdy przód i tył. A pomiar ciśnienia robiłem w złym miejscu pompa dawała właściwe ciśnienie 13bar na wolnych obrotach.
Wątek Zamknięty
Strony: 1