Może ktoś ma schemat tego wózka BOSS JE 10-40 MK-V B-1 lub coś podobnego.Chodzi mi o podłączenie sterownika i condesatora tego nad sterownikiem.
Dzisiaj podłączyłem płytkę condesatora jedną stroną do B+ na sterowniku tam też podłączyłem plus z włącznika bezpieczeństwa i cienki kabelek zasilający . Condesator ma taką małą płytkę 2 otworami , do niej podłączyłem dwa kable jeden idzie do 1 stycznika jest to stycznik zmiany obrotów podłączyłem do oznaczenia minus plus na razie mam wolny , oznaczenia V,R idą do silnika.Drugi kabel z płytki podłączony do 2 stycznika pod znak + drugi z znakiem minus podłączony jest do masy i z niego idzie do drugiego silnika . Z silnika 2 idzie drugi kabel przez duży bezpiecznik na razie nie podłączony.Sterownik to bosch 0196 006 019 na tyrystorach.Sterownik ma oznaczenia oprócz B+, B- 33Z2,33/2,33Z1,33/1 ,są trzy wyprowadzenia.Mam pytanie do znawców czy moje podłączenie jest dobre . Gdzie podłączyć + z pierwszego stycznika może do plusa przy sterowniku B+ ,gdzie podłączyć wzbudzenie stojana 1 silnika oznaczenia D1,D2 przy sterowniku z trzech wyprowadzeń ,czy kabel z drugiego silnika też do sterownika i który pin.Myślę że teraz ktoś mi pomoże.
Wózek podłączony.