zień dobry!
Piszę do państwa jako do specjalistów od wszelkiego rodzaju technikali. Mój problem ma naturę badawczą - mianowicie szukam informacji na temat:
„Po jakim czasie opłaca się wymienić stare urządzenie na nowe w ujęciu kosztowym”
czyli w skrócie - kiedy utrzymanie będzie już nieopłacalne i najlepszym wyjściem (pod względem ekonomicznym).
Przede wszystkim na chwilę obecną potrzebowałbym informacje na temat średniej długości życia wózka, co najczęściej pada itd. itd. Za wszelką pomoc będę po stokroć wdzięczny.
Jako wózek "do wymiany, bo się nie opłaca go już naprawiać" wziąłem Balkancar dv-1792.
pozdrawiam!
Taki wózek już dawno powinien być wymieniony
Chyba ze jest używany godzinę tygodniowo to psuł się nie będzie.
Duże koncerny gonią do 15 tys. mth i wymianka... Z drugiej strony jeśli jest to mniejsza firma to musisz zrobić bilans wydatków, bo stary nie zawsze znaczy awaryjny...
A orientujecie się może jak wygląda kwestia spalania i emisji spalin? Ew. gdzie takie informacje można dostać.
Interesowałoby mnie spalanie ww wózka Balkancar dv-1792 oraz Hyundaia Heavy 30D-7E.
A gdzie ten wózek ma jeździć skoro interesuje ciebie emisja spalin bo chyba nie na hali produkcyjnej.
W 90% na zewnątrz, ale zdarza się, że produkty znajduja się na hali i trzeba je jakoś przetransportować. Dodatkowo jak idzie o emisje to chodzi mi o sprawdzenie jak wyglądała ona w starych wózkach jak ten Balkancar i nowy Hyundai.
Ja często wypożyczam wózki widłowe i nie mam problemu z wymianą No jeśli jeździ na hali to warto coś z tym zrobić.
Ostatnio edytowany przez Geberlzis (2015-04-24 08:31:06)
Młody_Deming. Jesli chcesz porozmawiać o wózkach - zadzwoń: 698 986 553 lub napisz rafal.markiel@movincar.pl - zawsze dobrze zaczerpnąć info od ludzi, którzy się tym zajmują na codzień
jakie by to koszty nie były to polecam zajrzeć na http://e-promag.pl tam na pewno każdy znajdzie coś odpowiedniego