Witam
Jak w temacie mam problem z uruchomieniem wózka
LINDE
model: H20D-03
seria: H2X350N....
2002 rok
silnik VW
rozrusznik kręci, nie chce zapalić nie ma napięcia na elektrozaworze pompy wtryskowej i pali się kontrolka czerwona z symbolem instalacji elektrycznej. Przed wystąpieniem usterki pojawił się problem z pracą wentylatora nie załączał się, wózek łapał temperaturę i gasł. po ostygnięciu zapalał.
Jeśli ktoś miałby jakieś schematy elektryczne tego wózka, opis kostek elektrycznych, czujników lub jakiś pomysł jak uruchomić ten wózek to proszę o pomoc
Objawy oraz zapalanie się kontrolki z błyskawicą świadczą, moim zdaniem, o uszkodzonym sterowniku(komputerze). Wcześniejsze objawy nie załączającego się wentylatora raczej nie mają nic wspólnego z aktualnym - jeżeli w ogóle się nie załączał, warto sprawdzić jego silnik.
podaj maila to podeśle Ci schemat. Pytanie czy wyświetla się jakiś błąd na display-u, czy tylko pali się piorun. Jeżeli zaświeci się tylko piorun to może być wiele powodów trudno coś konkretnego powiedzieć
Nie ma niestety dispay-a, jedynie kontrolki po obwodzie wokół licznika motogodzin umieszczone na okrągłym wyświetlaczu i ta jedna, która niestety miga . proszę jak możesz to wyślij mi schemat na maila seba.07@interia.pl. Z góry dzięki!
mail poszedł
Błędy można sprawdzić tylko na laptopie - o wiele szybciej rozwiążesz ten problem jak znajdziesz w pobliżu kogoś kto się podepnie pod wózek. Ja bym stawiał jednak (jak pisałem wczesniej) na sterownik, ewentualnie instalacja elektr.
Sprawdz czy masz dobrą mase w wózku. Ja w identycznym wózku miałem podobny problem okazał się uszkodzony czujnik obrotu co czyta z koła zamachowego.