Strony: 1 2
Wątek Zamknięty
Sprawdź przewody tzw "-" to na nim jest brak masy,
powinien być on podłączony do obudowy wózka.
Najlepszym rozwiązaniem było by zakupić nowy
w "agromie"- koszt będzie nie wielki a i korzyści
znaczne. Tylko pamiętaj aby zakupić od razu z
zakuciami tak jest taniej.
Dzięki za odp. czyli przewód masowy z aku do obudowy trzeba odkręcić? i jak go sprawdzić? multimetrem?
Ważne są 2 przewody masowe, ten z aku do obudowy i od obudowy do silnika. Znajduje się on na łączeniu skrzyni biegów z silnikiem po stronie akumulatora (musisz głęboko zajrzeć)
Z problemem się narazie nie uporałem. Kontrolka świec swieci się dalej ale wózek normalnie jeździ i odpala.Przywołam mechanika bliżej sezonu jesienno zimowego jak zrobi sie problem z odpalaniem. Mam pytanie odnośnie kopcenia. Na zimnym dosyć mocno kopci na szarociemno. Sprawdzam olej i płyn chłodniczy , w normie. Od czego może tak kopcic? a moze one tak mają?. Dosyć duże spalanie ale nie przeszkadza mi to , mało używany. Wleję ropy za 50 zł. i dosłownie pochodzi w sumie pare godzin i po ropie. Oczywiście nie kilka godzin na raz. Być moze dlatego że chodzi nie dogrzany (odpalany na kilkanaście minut 2-3 razy tygodniowo) . Czy takie spalanie jest normalne?
I jescze jedno odnośnie żywotności silników z1. Niby ma nakrecone 7tyś. godzin z groszami ale ciekawi mnie jak wypadaja te diesle na tle np. 4y benzynowych.
Mam pytanie. Ponieważ wozek stoi na zewnątrz to smar który jest na karetce w tym miejscu gdzie jest przesuw wypłukał się i karetka przesuwa się ciężko i z oporem. Jakiego smaru użyć i czym ewentualnie to wyczyścić?
Witam. Mam pewien problem z Toyotą , silnik 1z. Otóz podczas pracy dziś zauwazyłem że potafi schodzić z obrotów i nierównomiernie pracować. Tzn. jak stoi to silnik normalnie cyka. Problem zaczyna sie pod obciazeniem. Jak skrecam , noga na hamulcu i do tego towar podnosić ma to tak jakby słabł. Spróbowałem go nawet przegazować na maxa i puscić i zaczął nierówno chodzić i zgasł. Jak się go właczy to normalnie cyka, tylko pod obciazeniem jest problem . Co to moze byc?
Koledzy jaki olej do starego silnika 1Z Toyoty. Nie mam pojęcia na jakim chodzi obecnie. Nie jest zbyt gęsty. Wózek kupiłem 1,5 roku temu i zdało by się olej wymienić. Ile wchodzi do tego silnika?
Wątek Zamknięty
Strony: 1 2