Strony: 1
Wątek Zamknięty
Witam!
Mam pytanie dotyczące jak w tytule. Otóż zakupiłem ostatnio wózek widłowy spalinowy i dostałem po pewnym czasie pismo z UDT o tym abym zgłosił do nich zakup wózka w celu przeprowadzenia kontroli zezwalającej na eksploatacje tego wózka. Widlaka zakupiłem od firmy która wykonywała takie badania, ale ja nie widzę potrzeby abym robił powyższą usługę ponieważ prowadzę działalność gospodarczą jedno osobową i nikt oprócz mnie nie będzie z niego korzystał. Potrzebny mi on jest do tego aby nie musiał nosić towaru na plecach. Chyba to moja sprawa czy on będzie sprawny czy nie. Przecież nie będę jeździł nim po ulicy. Proszę o pomoc czy w takiej sytuacji jest nakaz abym z ich usługi korzystał a zwłaszcza ze jest ona odpłatna. A widlak jest dosyć stary.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Od 2000r każdy użytkownik wózka ma odowiązek zgłoszenia go do UDT,wykonywanie przeglądów zgodnie z zaleceniami producenta przez uprawnionego konserwatora.
Można wyrejestrować wózek z UDT ale jeśli coś się stanie albo życzliwy sąsiad zadzwoni gdzie trzeba to nieprzyjemności gwarantowane.
Ostatnio edytowany przez to ja (2014-02-21 21:11:16)
a jak go wyrejestrować? co trzeba powiedzieć lub napisać?
Poszukaj na stronie UDT powinno tam być wszystko napisane.
Wątek Zamknięty
Strony: 1