Strony: 1
Wątek Zamknięty
W wózku doosan G30S-3 2006 r. wycieka olej z uszczelniacza w kole napędowym. Odkręciłem flanszę mocowania koła a później pokrywę korpusu. Uszczelniacz wprasowany w tej pokrywie jest pierwszym w swoim rodzaju, jakie do tej pory widziałem. Wydaje mi się, że jest on jako całość z kołnierzem-tuleją mosiężną. Czy ten uszczelniacz da się wyciągnąć czy cała pokrywa do wymiany? Gdzie w ogóle to kupić /kompletną pokrywę lub sam uszczelniacz? Tylko serwis czy to elementy standardowe? Jak ewentualnie wyciągnąć ten uszczelniacz, czy należy go zniszczyć (niektóre instrukcje podają "demontaż poprzez zniszczenie" oczywiście w innych pojazdach, ale nie wiem czy tutaj nie będzie jakiegoś kołnierza, który mogę uszkodzić). No i ostatnie pytanie: jak założyć nowy uszczelniacz, praska warsztatowa?
Uszzczelniacz przez który leci olej znajduje się za połosią i to jego trzeba w pierwszej kolejności wymienić
Ostatnio edytowany przez to ja (2013-12-01 00:26:56)
Leży za półosią tzn dalej od koła? Hamulce są chłodzone olejem, napęd hydrokinetyczny, skrzynia automat. Myślałem, że w zwolnicy ma być olej, w końcu dlatego jest tam uszczelniacz i wszystko jest uszczelnione.
To znaczy ze są tarczki hamulcoew podobne jak w skrzyni biegów?
to ja napisał:
To znaczy ze są tarczki hamulcoew podobne jak w skrzyni biegów?
No właśnie nie wiem, tak wyczytałem w instrukcji. Jeszcze raz zacznę, teraz już się wyspałem: Olej wyciekał przez uszczelniacz na półosi, ten znajdujący się na końcu półosi przy kole. Półoś natomiast jest w dużym korpusie, coś jakby zwolnica. Czy w tym korpusie ma być olej czy ma go tam nie być?
Ostatnio edytowany przez juzek bonk (2013-12-01 11:05:15)
W korpusie ma być smar.
A dostał się olej przez uszczelniacz na połosi.
Pytam raz jeszcze są tarczki czy szczęki.
Mi to roWiazanie przypomina hamulce szczekowe.
Jak możesz to wzzuć zdjęcie.
W instrukcji jest napisane, że ma hamulce tarczowe, więc pewnie ma. Jest też napisane, że są w kąpieli olejowej. Zdjęcie będzie po niedzielnym spacerze z dzieciakami
I co, nie wróciłeś z tymi zdjęciami? Admin tworzy tu własny prywatny folwark, banuje bez ostrzeżenia, zakompleksiony dziad.
Wątek Zamknięty
Strony: 1