Witam
W wyżej wymienionej Toyocie pojawił mi się taki pomarańczowy znaczek co on może oznaczać? Nr wózka to:10280
pozdrawiam
Masz problem z systemem SAS.
Pokazuje się jakiś błąd E coś tam?
Ostatnio edytowany przez to ja (2013-10-09 19:11:02)
nie nic się nie pojawia żadne błędy tylko ta pomarańczowa kontrolka ale system sas wogule nie działa popsuł się dużo wcześniej,a ta kontrolka nie świeciła.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mcgroch (2013-10-10 13:12:48)
Kontrola jest od systemu SAS jak nie działał wcześnie to daj sobie spokój.
Kontrolka zaświeca się na chwilę jak układ zadziałał.
Jak sie świeci cały czas to coś jest nie tak.
Ok dzięki
Właśnie w tym problem że świeci się ostatnio cały czas. ale wózek działa tak jak wcześniej. tylko nie długo mam odbiór UDT może jakoś się uda:)
A mam jeszcze jedno pytanie czy komuś zdążyło się coś takiego tzn po wymianie butli z gazem na nową zamarza elektrozawór nawet jak parownik jest ciepły więc ciecz ma przepływ. Jak trochę już ciśnienie zmaleje w butli wózek jeździ normalnie macie jakieś pomysły?
Proponuję wyjąć żarówkę przed badaniem UDT zawsze będzie to lepiej wyglądać
Jeżeli chodzi o gaz to ja proponuje skontrolować czy ten elektrozawór dokładnie zamyka dawkę gazu, bo z tego co piszesz prawdopodobnie nie domyka i dlatego zamarza bo gaz się leje bez opamiętania. Możesz również sprawdzić membrany w parowniku nie wiem jaki masz czy Impco czy Aisana .. także polecam kontrolę układu gazowego w takim razie;-)
Elektrozawór jest zamieniony na inny i też się tak dzieje a w parowniku membrany były wymieniane w maju. Ale sprawdzę dzięki:)
Jasne wiesz czasami miałem przypadki, że przy tandetnym gazie membrany siadały po 3 miesiącach także od tego warto zacząć :-) nie ma za co służę pomocą :-)
Nie zawsze winą jest kiepski gaz, zestawy naprawcze tez trafiają się kiepskiej jakości
co do sas jest w wózku 8czujników na maszczcie w moscie z tyłu na amortyzorach musisz je sprawdzic iwtedy usuniesz bład a do kontroli udt wyciagni zskrzynki przekaznik i bedzie ok pozdrawiam te 3 najczęsciej padaja
Gorzej będzie jak UDT-owiec nakaże najechać na jakiś przedmiot zgasić wózek i zepchać go z tego przedmiotu, wtedy brak pracy siłownika przy przekręceniu kluczyka będzie jednoznaczny z czerwoną kartką. Co dzieje się z tym układem, że nie chcesz do niego zaglądać?
Żeby zdiagnozować który czujnik jest powodem błędu należy podać numer błędu który wyświetla się na wyświetlaczu na przemiennie z motogodzinami. Zawęzi nam to zakres poszukiwań usterki. A problem leży w tylnym amortyzatorze, to właśnie wskazuje ta lampka.