Witam.
Jestem całkiem nowy. Nie działa maszt w wózku Linde H25T. Jazda w przód i tył bez problemu. Przeglądałem pytania i porady i nie znalazłem takiego tematu. Proszę o pomoc.
Fazi napisał:
Nie działa maszt w wózku Linde H25T. Jazda w przód i tył bez problemu
A działa ci hydrałlika, trochę mało iformacjii.
Witam. Ruszając dżojstikami maszt ani drgnie. Brak jakichkolwiek wycieków, olej ma swój stan. Powiem, że wózek dosyć długo stał .Bezpieczniki ok. Wózek jeżdzi do przodu i do tyłu bez problemu.
Dziękuję za podjęcie tematu.
Dziękuję za podjęcie tematu. Dżojstiki sprawdzałem dwa działają w ten sam sposób i mają takie same zmiany rezystancji. Wyjąłem moduł sterujący i nie widać żadnych uszkodzeń na płytce drukowanej. Chyba coś po stronie rozdzielacza hydraulicznego, elektrozaworów ?
Pierwszy raz to robię. Jak to sprawdzić?
Pozdro
Nie działa podnoszenie oraz przechył masztu, czy tylko jedno z nich ? I sprawdzałeś czy nie pojawiają sie kody błędów na liczniku ?
Jeżeli jednak coś będzie z rozdzeialczem to ja bym Ci nie radził samemu tam zaglądać. Najprościej to podłaczyć się laptopem i wszystko jasne inaczej będziesz kombinował i kombinował.
Dziękuję. Nie działa podnoszenie, przechył ani przesuw boczny. Nic w maszcie. Nie wyświetlają się żadne błędy. Co do hydrauliki będę musiał skorzystać z fachowca. Chciałbym się tylko upewnić czy to hydraulika. Jak to sprawdzić?