witam mam problem z tym wózkiem chodzi o rozrusznik raz startuje raz nie ma ktoś moze jakis schemat elektryczny albo chociaz droga od stacyjki do rozrusznika modelh4.50XM L005A03989D 2006rok gazowy fortec wymieniłem automat ,może zna ktoś jakiś knif do tych rozruszników w tych silnikach fortec
Ostatnio edytowany przez aborygo (2013-03-15 21:17:57)
Wyczyść klemy akumulatora, bo może gdzieś gubi styk. Jesli masz dostęp do miernika to sprawdź czy dochodzi zasilanie 12v do rozrusznika, w momencie gdy nie chce odpalić. Jedna osoba przekręca kluczyk w pozycje rozruchu i trzyma, druga mierzy czy dochodzi zasilanie na cieńszym przewodzie rozrusznika. Będziesz wiedział czy wina jest po stronie instalacji elektrycznej, czy rozrusznika.
12v dochodzi on czasami załapie raz za razem albo gdzieś po drodze jest przekaznik ,ale tu jest problem bo te rozruszniki w tych silnikach to jest tragizm przez to się pytam o ten knif je jak się raz ruszy to jest loteria niewiem czy zamawiać orginał czy jest coś co mozna wykombinować
Jeżeli na cienkim przewodzie dochodzi 12V a rozrusznik nawet nie tyknie to do wymiany półautomat (bendiks), jeżeli tyknie i mozolnie kręci to do regeneracji stojan i wirnik.
rozrusznik p[o remoncie hyster modelh4.50XM L005A03989D 2006rok ma ktoś moze sprzedać schemat elektryczny do tego wózka albo chociaż odcinek stacyjka-rozrusznik
Ostatnio edytowany przez aborygo (2013-04-08 16:04:49)
aborygo, odpowiedz na proste pytanie, czy na cienkim przewodzie pojawia się +12V? Czy jak podasz tam + bezpośrednio z akumulatora to rozrusznik działa? Tu nie potrzebny żaden schemat, tylko logika.
raz 12 raz 7 .W jednym byłrozrusznik w remoncie ale załozyłem nowy i narazie działa.Schemat byłby dobry logika-ginie po drodze ale poco rozwalać instalacje jak mozna leciec po punktach [ czujnik ręcznego itak dalej ]