Witam wszystkich , mam pytanie dotyczące wózka still r20-20 rok 1999,po tygodniowym postoju nie działa jazda w wózku wyświetla się błąd 195, po włączeniu kluczyka uruchamia się z dużymi obrotami pompa hydrauliki ,a po włączeniu jazdy i naciśnięciu pedała przygasają strzałki na wyświetlaczu, dziwi mnie to bo przed wyjazdem wszystko działało. Proszę o poradę
witam
uszkodzony falownik ASM
krzysztof
Dziękuję kolego za szybką odpowiedź może podpowiesz mi jaki może być koszt takiej naprawy i gdzie ten falownik się znajduje,po naładowaniu baterii wskaźnik naładowania nie pokazuje stanu naładowania a pompa po przekręceniu kluczyka nadal sama się uruchamia z dużymi obrotami(podnoszenie,przesuw,skręt działa),jak odkręciłem tylną klapę okazało się że płytka z bezpiecznikami była trochę zalana i zaśniedziała wyczyszczenie i wysuszenie jednak nie dało rezultatów.pozdrawiam.
witam
spradz wszystkie połączenia elektryczne
krzysztof
witam. Właśnie dzisiaj zacząłem od czujników hamulca ręcznego ,czujnika siedzenia,wtyczek na silnikach jazdy wszystko niby jest w porządku dziwnie zachowuje się pedał gazu gdy włączę stacyjkę włączy się pompa hydrauliki tak jak pisałem wcześniej, ale po wduszeniu gazu po chwili przestaje pracować(działa tylko wspomaganie kierownicy podnoszenie ani opuszczanie nie działa)i wtedy zaczyna działać wskażnik naładowania akumulatora lecz jazdy niema,po puszczeniu pedału uruchamia się znowu pompa hydrauliki(może jakiś czujnik hydrauliki) ,przestał też działać sygnał .Zastanawia mnie że stało się to tak nagle bez żadnych wcześniejszych objawów może przyczyną jest to że wózek stoi na dworze jest przykryty ale może wilgoć wcześniej trochę szwankował wskażnik naładowania pokazywał raz 8 kresek a za chwilę 3albo 4 napięcie na akumulatorze 48,5v po całonocnym ładowaniu po przekręceniu stacyjki gdy się uruchomi pompa spada na 47v , błąd już się nie wyświetla, musiałbym może wyświetlić kody ale jeszcze nie wiem jak. pozdrawiam.
witam
displej potrzebuje hasła spróbuj wpisać 1999
krzysztof
Witam ,ale dokładnie nie wiem jak uruchomić ten serwis,ustawić godzinę,zmienić język,jeszcze jedna sprawa jak pisałem po przekręceniu kluczyka włącza się silnik pompy a pedałem gazu zwiększają się obroty silnika pompy i przygasają kierunki jazdy .pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez nalczhen@o2.pl (2012-08-10 21:45:13)
Witam ,widzę że temat zastygł ale może koledzy wytłumaczycie mi gdzie dochodzą przewody od czujników silnika(każdy silnik ma dwie wtyczki)chciałbym sprawdzić przejścia a nie posiadam schematu.Pozdrawiam
Koledzy zamykam temat wózek naprawiłem ,uszkodzone ścieżki na płycie zasilającej pod wtykami x53,x54 pozdrawiam.