Pracuję w hurtowni budowlanej z dużą rotacją materiału.Musimy dokupić następny wózek.Obecnie posiadamy trzy hystery 2 szt. 2500 kg,1 szt. 2000 kg wszystkie diesle.Szef kazał poszukać mi następnego wózka,teraz nasze poszukiwania skupiamy na wózku 3000-3500 kg również diesel,nasz budżet to około 40000 zł. Większość czasu operujemy nimi na zewnątrz,place z płytami betonowymi.Moja prośba to abyście wymienili pięć firm od najlepszej albo pięć najlepszych modeli z tych pięciu firm,za jakimi mam się rozglądać.O wózki dbamy przeglądy na czas,oczywiście UDT ma każdy.A nasze Hystery lekko nie mają,chociaż zauważyłem że rzadko się psują bardziej widać że się już zużywają.Ja uważam że mają u nas poligon a one jak te konie pociągowe odwdzięczają się prawie bezawaryjną praca.
hystery są twarde na takie warunki, komatsu też chociaż trochę mniej, toyota, Hystery mamy na zbyciu i komatsu.Szukajcie bez elektroniki bo to drogi gips w utrzymaniu w takich warunkach
Witam, ja serwisuje Nissana , za kwotę 40000 PLN możesz kupić wózek tej marki 3,0-3,5 t z jakiegoś 2004 r ,starsze modele ,a szczególnie diesle są bardzo wytrzymałe i oszczędne.Zwróć uwagę na kolor wózka,nowsze modele to srebrny,przy takim udźwigu i tym roczniku gazowce mają wtrysk ,a czasem podwójny przy 6 garowym motorze ,są dynamiczne. Ale ja z doświadczenia serwisu skłaniam się ku dieslowi ,raz ze oszczędne a dwa że kłopot z głowy z brudnym gazem i parownikami,wyciekami ,kopułkami i etc.