Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-04-11 09:06:22

marek3281
New member

jaki certyfikat

Witam.
Chcialbym zrobic kurs na wozek widlowy w polsce. Jaki certyfikat bedzie potrzebny , zeby byl akceptowany za granica?
Rozne firmy organizujace takie kursy reklamuja sie, ze wydaja certyfikaty UE ale ja chce miec pewnosc, ze certyfikat bedzie akceptowany np. w niemczech .  Jak  taki certyfikat ma wygladac?

#2 2011-04-14 18:28:29

e-pomoc84
Moderator

Re: jaki certyfikat

marek3281 napisał:

Witam.
Chcialbym zrobic kurs na wozek widlowy w polsce. Jaki certyfikat bedzie potrzebny , zeby byl akceptowany za granica?
Rozne firmy organizujace takie kursy reklamuja sie, ze wydaja certyfikaty UE ale ja chce miec pewnosc, ze certyfikat bedzie akceptowany np. w niemczech .  Jak  taki certyfikat ma wygladac?

Zasięgnąłem wiedzy w UDT ( URZĘDZIE DOZORU TECHNICZNEGO ) wink i taką otrzymałem odpowiedź na Pana pytanie :

Świadectwo ukończenia kursu ważne jest jedynie z zaświadczeniem
kwalifikacyjnym wydanym przez Urząd Dozoru Technicznego. Nie
organizujemy szkoleń w tym zakresie.
Na wniosek osoby posiadającej zaświadczenie UDT wydajemy dodatkowo
certyfikat w języku angielskim. Certyfikat jest uznawany w krajach Unii
Europejskiej.
Wnioski można pobrać z naszej strony internetowej:wyszukiwarka-UDT w
zakładce Formularze.
Przedpłata:
            za egzamin-152,-
            za wydanie certyfikatu-61,50

http://img217.imageshack.us/img217/273/epomoc84udt.jpg

Mam nadzieję, że Panu rozjaśniło to troszkę nurtujący problem smile

"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi. Forrest Gump "

#3 2011-05-11 09:41:55

Promag
Member

Z tego co wiem to takie kursy organizowane są w szkołach szkolenia zawodowego-tam są tańsze,a certyfikaty akceptowane w całej UE. Najlepiej będzie jeżeli dowiesz się szczegółów na miejscu i zapytasz jakie to certyfikaty. Dopiero potem sprawdź na forum co oznaczają.

Regały magazynowe, wózki widłowe, wózki paletowe, meble metalowe, urządzenia dźwignicowe, przeładunkowe i do pakowania, to tylko część bogatej oferty handlowej PROMAG S.A.

#4 2012-03-25 14:39:01

zielony
New member

Odświeżę trochę temat, bo nie rozumiem... Zrobiłem kurs w takim właśnie Zakładzie Doskonalenia Zawodowego, dostałem zaświadczenie o ukończeniu kursu, gdzie celem kursu było zdobycie uprawnień do kierowania wózkami ale oczywiście nie mam zaświadczenia z UDT. To w końcu mogę jeździć wózkiem czy nie mogę mimo że przecież zrobiłem uprawnienia? hmm Może mi ktoś to wyjaśnić? Albo jak zdobyć to zaświadczenie z UDT. Zwłaszcza, że jestem za granicą i nie chciałbym mieć problemów...

Ostatnio edytowany przez zielony (2012-03-25 14:55:28)

#5 2012-04-16 16:51:21

GARDMAR
New member
Od: SULĘCIN

Witaj kolego,zaświadczenie ukończenia kursu w zakładzie doskonalenia zawodowego zaświadcza iż odbyłeś kurs i tylko tyle,taki kurs powinien zakończyć się państwowym egzaminem gdzie egzaminuje Cię pracownik UDT  i jak zdasz egzamin to zdobywasz uprawnienia do kierowania wózkami i możesz poprosić żeby ci Twoje uprawnienie UDT przetłumaczyło,jeśli masz uprawnienia to wystarczy wniosek do twojego regionalnego udt i kwestia kilku dni i masz przetłumaczone uprawnienia,ale jeśli nie miałeś egzaminu to już nie dostaniesz czegoś takiego

YALE GLP-060RD  LPG rok.produkcji 1987 nr.fabryczny Y433180/799977163

Stopka forum