Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-02-14 09:42:18

Cwaju
New member

Proszę o pomoc.

Witam

W 2008 ukończyłem kurs kierowców wózków jezdniowych z napędem silnikowym elektrycznym i spalinowym. teraz moja praca wymaga tego abym jeździł na wózkach na gaz. Pytanie moje jest takie czy te uprawnia dają mi taka możliwość czy muszę robić jakieś dodatkowe? Znajomy mi powiedział ze mogę na nich jeździć, ale bez wymiany butli z gazem bo tych uprawnień nie posiadam? czy to prawda? Przepraszam jeśli mieszam, ale nie mam gdzie się poradzić...proszę o pomoc.

Pozdrawiam

#2 2012-02-16 12:05:29

e-pomoc84
Moderator

Re: Proszę o pomoc.

Cwaju napisał:

Witam

W 2008 ukończyłem kurs kierowców wózków jezdniowych z napędem silnikowym elektrycznym i spalinowym. teraz moja praca wymaga tego abym jeździł na wózkach na gaz. Pytanie moje jest takie czy te uprawnia dają mi taka możliwość czy muszę robić jakieś dodatkowe? Znajomy mi powiedział ze mogę na nich jeździć, ale bez wymiany butli z gazem bo tych uprawnień nie posiadam? czy to prawda? Przepraszam jeśli mieszam, ale nie mam gdzie się poradzić...proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Może Pan jeździć, tylko musi Pan sobie zrobić dodatkowo uprawnienia na wymianę butli gazowej

Cel takiego uprawnienia:

"uzyskanie wiadomości i praktycznych umiejętności z zakresu bezpiecznej wymiany butli propan-butan w wózkach zasilanych gazem, podstawowych wiadomości o zagrożeniach wypadkowych i dla zdrowia występujących przy wymianie butli, sposobów ochrony przed zagrożeniami wypadkowymi i dla zdrowia w warunkach normalnej pracy i warunkach awaryjnych."

"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi. Forrest Gump "

#3 2012-02-16 15:26:59

Cwaju
New member

Re: Proszę o pomoc.

Dziękuje za informacje o to właśnie mi chodziło. Pozdrawiam

Stopka forum