Witam
Czy może ktoś mi pomóc rozwiązać problem z wyświetlającym błędem na panelu ER 074 ewentualnie, co ten błąd oznacza? I druga sprawa poszukuje instrukcji eksploatacji do takiego wózka, bo niestety jak kupowałem to sprzedawca naobiecywał, ale niestety nie wysłał instrukcji.
Ostatnio edytowany przez robi161069 (2012-02-14 22:27:27)
witam
błąd 74 oznacza nieprawidłowa wartość resetowania kąta skrętu koła
pozdrawia krzysztof
Witam
Czy może mi Pan krzysztof podpowiedzieć jak mogę sobie poradzić z usunieciem tego problemu tzn. jak sprawdzić ewentualnie jak skasować ten kąt skrętu
pozdrowienia robert
witam
musisz sprawdzić sensor,sprzęgło gumowe oraz okablowanie
pozdrawia krzysztof
więcej info na e-mail
robi161069 napisał:
Witam
Czy może mi Pan Krzysztof podpowiedzieć jak mogę sobie poradzić z osunięciem tego problemu tzn. jak sprawdzić ewentualnie jak skasować ten kąt skrętu
pozdrowienia Robert
Panie Robercie,
Czujnik kąta skrętu kół znajduje się na sworzniu zwrotnicy tylnej belki zawieszenia. na 99% jest uszkodzony (chyba że przewody są uszkodzone, ale to inna bajka ) Są dwa rodzaje takich czujników ( z kabelkiem i bez ) łatwo je rozpoznać .
Witam
Znalazłem ten czujnik czy można w jakiś sposób sprawdzić czy jest dobry chodzi o to czy jakieś pomiary elektryczne mogą wskazać uszkodzony ten czujnik i drugie pytanie, jaki koszt jest takiego czujnika ewentualnie telefon gdzie mogą go dostać.
Witam
Problem usunięty potencjometr był dobry. Po sprawdzeniu przewodów i resecie sterownika wszystko jest ok.
Mam jescze jedno pytanie jak jest licznik godzin to po lewej stronie wyświetlana jest mała klepsydra nie wiem co ona oznacza. Może ktoś spotkał się z tym problemem???