ma ktoś jakiś knif na hamulec ręczny w clark CEM30S, szczęki cylinderki,linki dżwignia nowe bębny przetoczone
A skąd masz szczęki hamulcowe?
TVH ma kiepskie szczęki hamulcowe przekonałem się już na trzech rodzajach do rożnych typów wózków.
Toczenie bębnów też nie wróży nic dobrego.
Często tak jest że po przetoczeniu ręczny jest słaby.
A co dokładnie dzieje się w twoim przypadku?
Po przetoczeniu bębnów logicznie zwiększasz średnicę bębna i jeżeli są przetaczane któryś raz znaczy to, że już są tak zużyte, że szczęki nie wystarczają. Tak jak kolega "to ja" piszę musiałbyś dokładniej opisać swój przypadek. Pozdrawiam
linki wychodzą około1cm po zaciągnięciu na dwa trzy ząbki zalezy jak wyreguluje i dalej nieda rady a hamulec ręczny ledwo czyma jest lekki opór bębnów ale słabo dalej juz mozna tylko dżwignię urwać nozny okej ale zauwazyłem ze jak nacisnę na nozny i wtedy zaciągnę ręczny to jest trochę lepszy nie jestem pewny co do tej dżwigni przyszła nowa z tvh stara była taka sama tylko trochę zdekompletowana moze ma ktoś zdjęcie orginału do tego wózka moze coś pokombinowali
Za długie liki hamulca tez niestety się trafiają w TVH.
Jak ustawiłeś samoregulator?
linki wygląda na to ze są ok samorególatory minimalnie rozkręcone bez bębnów linki normalnie chodzą a po załozeniu bębnów dżwignia niema siły ich dociągnąć az sie wygina a jak linki podniesiesz śróbokrętem to hamulec jest tak jakby dżwignia niemiała przeniesienia siły właśnie dlatego chciałem foto orginału dżwigni jak ktoś ma