Jest to wózek O&K . Silnik ford 2712E skrzynia hydrokinetyczna. Wózek jezdzi nie ma wycieków. Cena duzo nizsza niż w ogłoszeniu dlatego biore go pod uwage. Ma pracować w małym tartaku ok 2h dziennie. Prosiłbym o radę zwłaszcza jezeli chodzi o skrzynie, co to jest i czy bedzie chodzic pół wieku?
Chodzi dokładnie o ten wózek: http://www.proplanta.sp/Landtechnik/Gab … 14860.html
Ostatnio edytowany przez strendel (2015-03-02 19:48:07)
Zanik kupisz taki wózek pomyśl o serwisie i częściach zamiennych
Jeśli sypnie się coś nietypowego to postawisz wózek między kłody drewnai tak już zostanie.
Panowie chodzi o transport. Okazuje sie to droga imprezą, więc rozwazam przewiezienie go w cześciach. Czy orientujecie sie ile może ważyc przeciwwaga tego wózka? Cały wózek wazy 9ton, dzwiga 5ton.
Czy jest tu ktoś kto się zna na wózkach, czy sami naciągacze na nowy sprzet?
Ale czego oczekujesz że ktoś pojedzie sprawdzi i poda ci wagę?
Pisząc o serwisie nie miałem namyśli żadnego tylko w dobrej wierze przestrzegałem w przypadku awarii.
Już nie raz widziałem cwaniaczków co tanio kupowali wózki a potem był płacz że za jedną część muszą zapłacić tyle co kosztowało pół wózka.
I jedyne rozsądne wyjście było kupno drugiego sprawnego wózka bo tego już nieopłacało się naprawiać.
Podejrzewam że na rynku części zamiennych do tego wózka nic nie dostaniesz może poza pierdołami które można będzie dorobić.
Oddzielna sprawa żeby wózek mógł być użytkowany to odbiór wózka przez UDT.
Powodzenia po zakupie życzę.
Kolego "strendel" zastanów się co piszesz... Ludzie dobrze Ci radzą a Ty wyjeżdżasz z tekstami o naciągaczach?? 45 - letni wózek i masz pretensje, że nikt Ci nic o nim nie doradzi?? To logiczne bo każdy się od tego typu sprzętów odcina. Prawda jest taka, że nie znajdziesz do niego części jak Ci się coś w nim zepsuje. Bo nie wierzę, że są dostępne części. Jeżeli pytasz o zdanie i ktoś Ci odpisuje nie miej do niego pretensji. A tak na marginesie odpowiadając na Twoje pytanie to ciężko ze zdjęcia i danych o udźwigu ocenić ile waży przeciwwaga. Najlepiej zdjąć i zważyć.
Pozdrawiam
Zawsze podobają mi się teksty właścicieli starych wózków: pali na dotyk (przy pomocy plaka), jeżdzi (ale zostawia 4 ślady za sobą).
Przy tym roczniku cudów nie ma - bierz pod uwagę, że jak go rozbierzesz - bedzie problem ze złożeniem. Części są prawie niedostępne. Przeciwwaga będzie ważyła około 5 ton.