Witam,
Mam pytanko, jaki silnik może siedzieć w sumie od czego w wózku MITSUBISHI FG15 seria fr-53088 mast type 2 delig rok1991, muszę kumplowi remont zrobić i nie wiem od czego części dobrać.
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia od czego może być silnik w mitsubishi fg15,jeżeli nic nie było wymieniane, to wydaje się że można sprawdzić to w fabrycznych ustawieniach.
Wydaje mi się że jednak jest inny,w końcu jakby na to nie patrzeć to 4 lata różnicy i mogło się coś zmienić. Wszystkie części dostaniesz w sklepach internetowych lub na portalach aukcyjnych.
mtronik napisał:
Witam,
Mam pytanko, jaki silnik może siedzieć w sumie od czego w wózku MITSUBISHI FG15 seria fr-53088 mast type 2 delig rok1991, muszę kumplowi remont zrobić i nie wiem od czego części dobrać.
Trochę temat się zestarzał i pewnie już nie jest aktualny, ale dla szukających takich informacji dodam iż w wózkach MISTUBISHI FG15 stosowano silnik 4G33 . Co ciekawe takie same silniki można znaleźć w seryjnie produkowanych samochodach np. :
Mitsubishi Celeste
Mitsubishi Delica
Mitsubishi Galant
Mitsubishi Lancer
a także w HYUNDAY:
Pony
Stellar
Arrow
Koszt remontu takiego silnika to około 3500 zł. Sam w takiej cenie remontowałem. Części ogólnie dostępne, sporo firm zajmuje się wózkami MITSUBISHI