Strony: 1
Wątek Zamknięty
Witam, w naszym Linde H20T-03 z 1999 roku skończył się silnik (silnik Renalut 2.0). Czy można ten silnik zastąpić silnikiem z Renault Megane/Scenic/Laguna 2.0 8V? Osprzęt oczywiście podmieniłbym na ten z wózka. Czy ktoś ćwiczył już taką operację i czy jest ona możliwa do wykonania. Jeśli tak to na co ewentualnie trzeba zwrócić uwagę, co przerobić etc. Pozdrawiam, Ener.
Możesz Uży Silnika Z Reno Z Jedno Punktowym Wtryskiem Zaslepic Miejsca Wtrysku I Założyc Gażnik ( Mikser) Będzie Chodzic Robiłem To Z Silnikiem 1,8 Chodzi Ale jest Słaby Chodzi O Moc 2,0l Starcza
Silniki te padają właśnie dlatego ze są za słabe.
Uszczelka pod glowicą raz na rok do wymiany.
EDA napisał:
Możesz Uży Silnika Z Reno Z Jedno Punktowym Wtryskiem Zaslepic Miejsca Wtrysku I Założyc Gażnik ( Mikser) Będzie Chodzic Robiłem To Z Silnikiem 1,8 Chodzi Alejest Słaby Chodzi O Moc 2,0l Starcza
W oryginalnym silniku jaki jest obecnie w wózku ma w głowicy pozaślepiane miejsca po wtryskach, ale wychodzi że to w oryginale był silnik z wielopunktowym wtryskiem. Renault Megane/Scenic/Laguna maja wielopunktowy wtrysk i jednopunktowego to raczej nie znajdę. Dobrze myślę czy się mylę?
Dobrze myślisz właśnie taki silnik lecz 2 litrowy i pozaślepiaj miejsca wtrysków i będzie ok
Silnik wymieniony i wszystko działa w jak najlepszym porządku.
Zakupiłem silnik Renault F3R z Renault Laguny I 2.0 8V na wielopunktowym wtrysku. Cały osprzęt łącznie z kołem zamachowym, kolektorem dolotowym i aparatem zapłonowym przełożyłem ze starego oryginalnego silnika z wózka. Wszystko pasowało bez żadnych przeróbek. Dziury w głowicy po wtryskach zaślepione zostały brokami fi 15 mm. Silnik pracuje prawidłowo i osiąga taka samą moc jak silniki oryginalne w tych wózkach.
Pozdrawiam Ener.
Zobaczymy ile pochodzi
no właśnie ile to pobiega
Wątek Zamknięty
Strony: 1