Strony: 1
Wątek Zamknięty
Witam !
Jestem tu po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość jeśli będę robił coś nie tak. Mam wózek Yale GLP-16AF od prawie roku i nie sprawiał żadnych problemów aż do wczoraj gdy wysiadło oświetlenie. wózek z 2002 roku silnik mazda gazowy automat.
Mam jeszcze jeden problem: słabo hamuje na prawe koło i nie wiem jak dobrać się do zdjęcia bębna żeby zobaczyć jak to wygląda w środku, pompa ok, płyn jest, odpowietrzony układ (żadnych bąbelków powietrza). Hamulec postojowy również bardzo dobrze działa na lewym kole a na prawym słabo.
Proszę o pomoc !?
Zapewne pękła linka od samoregulacji i samoregulator jest zamało rozkręcony.
Co do hamulcy to wszystko trzeba rozkręcać i najlepiej zacząć od koła a potem reszta śrub.
Ostatnio edytowany przez to ja (2013-08-11 20:02:40)
Czy ta linka od samoregulacji jest gdzieś w środku bębna hamulcowego?
Jest na tarczy kotwicznej w środku.
Dzięki za podpowiedzi 'to ja". Jak zdejmę bęben i będę miał jakieś wątpliwości to pozwolę sobie jeszcze napisać.
Co do schematu elektrycznego to najbardziej potrzebuję jakie wartości bezpieczników w tym wózku idą.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Rafik5588 (2013-08-13 09:39:46)
W tak przeoranym czasowo modelu to samonapinacz może być już dobrze zdarty (proponuję wymienić cały zestaw naprawczy - pasuje od hyster 1.50XM 2001-2005r ) tak samo patrzyłem co do tych bezpieczników to prędzej coś na ten temat w hysterku będzie. Koła lepiej nie ściągać to jest mała 16 więc i koło niewielkie a lepszy chwyt do bębna masz tylko śruby poluzuj i nie zapomnij samonapinacza zluzować bo szczęki głęboko w wytarciach siedzą i blokują
Wątek Zamknięty
Strony: 1