Jak w temacie mam problem z sączeniem oleju na zakuciach węży które co parę miesięcy muszę wymienić.
Czy jest to związane z ciśnieniem pracy wózka.
Zmiana firm zakuć nie przynosi rezultatu, wszystkie elementy ( zawory,pompa ,rozdzielacz ) są umocowane.
a ciekna wszystkie czy zawsze te same na tej samej sekcji ja bym sprobowal skorzystac z jeszcze innej firmy ktora zakuwa przewody
Pytanie: czy zakuwasz na starych końcówkach czy cały wąż jest robiony nowy ? Jeżeli nowy to powinieneś mieć gwarancję. Może ktoś na samym początku zakuł go na słabszym wężu i tak jest już robiony? Znam firmy które robią węże do ciągników, a gdy dostali od wózka widłowego wąż wytrzymywał tydzień. Tak więc KTO zakuwa też jest ważne.
Hmm taki wężyk i o ile informacji człowiek jest bogatszy.
A zakuwa to ktoś inny ja to montuje prawdopodobnie zawsze żle.
hej
muszą dać nowe końcówki i odpowiednie węże np wielooplotowe przedewszystkim olejowe i odpowiednie ciśnienie ja sam zakówam i nima problemu moze zamało ściskają końcówki -a skąd jesteś moze coś zdziałamy u nas jest firma hydromet i zakówają bez problemu kiedyś byłem w trasie koło poznania i po zkuciu w jakiejś firmie musiałem dociskać sam koncówki bo tez puszczało ale ja mam maszynkę do tego
Dzięki za podpowiedzi przydały się ale mój montaż też skorygowałem
Hej