Strony: 1
Wątek Zamknięty
Witam Padł mi silnik benzynowy chyba VW w wózku Linde H16 Jak zabrać się do wymiany silnika?Z góry dzieki
witam
Silnik odkręcasz na poduszkach.demontujesz przewody hydrauliczne pompy i wyciągasz go z pompą
pozdrawia krzysztof
Ostatnio edytowany przez kurde666 (2012-09-30 07:52:16)
witam kurde 666.Nie wiem jak sie do tego zabrać.odkreciłem całą góre(pokrywa ,siedzenie, filtry, przewody od chłodzenia,akumulator,parownik)Nie wiem czy silnik rozłączy sie ze skrzynia biegów (mało miejsca w korpusie).Może najpierw demontuje sie jakoś ten korpus dla lepszego dojścia do silnika?
witam
musisz wszystko wyciągnąć razem i potem odkrecić pompę od silnika
krzysztof
Dzieki.Jutro będę walczył.Pozdrawiam
Trochę to trwało ale wózeczek cyka.Dzięki za info
Witam .Mam znowu problem z wózkiem linde h16.Myslałem że rozrusznik ale padł wieniec na starym sa symbole 350.032.00.001 2 pod spodem 034825.policzyłem zęby 135 szt i grubość wieńca 8mm czy można wymienić sam wieniec.jak tak to gdzie i za ile moge dostac nowy?
Prosze o pomoc
Sam wieniec można wymienić. Po wyjęciu koła zamachowego ( myślę ,że nie będziesz mieć z tym problemu po remoncie silnika) wieniec zbija się młotkiem dookoła. Nowy trzeba podgrzać tak ,żeby wszedł w miejsce starego bez wbijania czyli luźno i podczas stygnięcia sam się zaciska. Temperatura podgrzewania nie może być zbyt wysoka i takiej wcale nie potrzeba ,żeby się nie rozhartował. Ja ostatnio zagrzałem nowy wieniec na kuchence elektrycznej i wskoczył bez problemu. Co do ceny i gdzie kupić to dobrze by było jakbyś podał nr fabryczny wózka. Może być bez ostatnich pięciu cyfr bo są nieważne do identyfikacji silnika.
Dzieki .numer Podam Jutro.pozdrawiam
Witam
Jeżeli ma 135 zębów i 8 mm grubości to jest to standardowy wieniec od H16, kosztuje sto parę złotych.
Tutaj masz podane pozostałe wymiary :
http://sklep.dagmar.pl/pl/p/Wieniec-kol … -Linde/157
Ostatnio edytowany przez Marcin (2013-02-28 09:17:09)
Zapytaj w firmie Rowan www.rowan.pl, ja od nich brałem kilka razy czesci, bo mieli bardzo dobre ceny, choć nie zawsze.
pozdrowienia
Witam .koło Dostałem.potrzebuję Jeszcze Do Tego Wózeczka Rolki Napinającej Łańcuch Na Maszcie.takiej Z Prowadnicą Łańcucha Bo Jest Wyszczypane I Czasami Spada.pozdr
Wątek Zamknięty
Strony: 1