Witam wszystkich!
Od niedawna mam uprawnienia konserwatora, a trafiła mi się okazja podpisać umowę na konserwację na dwa wózki tzn: Toyota 6FD i Hyster H2.0-3.5ft tylko nie wiem ile się za taką przyjemność ceni? Wiem że część prac wykonuje się co 500mh. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam i dziękuje.
Wszystko zależy kto wcześniej serwisował te wózki i jak duża jest konkurencja w regionie.
No tak to ja wiem tylko mi chodzi o taką średnią cenę na rynku.
Są fachowcy którzy liczą po 40-50zł za roboczogodzinę i są firmy które biorą 200zł.
Rozumiem tylko tu ma być niestety stawka stała, a nie przeliczana na roboczogodziny wiec nie wiem ile powiedzieć żeby nie wystraszyć klienta ani też samemu nie być stratnym.
Mały przegląd trwa ok.1-1,5h duży dobrze zrobiony może trwać 4-6h.
Dlatego nie można zastosować jednej stawki za przegląd.
Ok dzięki za informację
mcgroch napisał:
Witam wszystkich!
Od niedawna mam uprawnienia konserwatora, a trafiła mi się okazja podpisać umowę na konserwację na dwa wózki tzn: Toyota 6FD i Hyster H2.0-3.5ft tylko nie wiem ile się za taką przyjemność ceni? Wiem że część prac wykonuje się co 500mh. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam i dziękuje.
Serwus
Rozumiem, że Pan będzie miał do wykonania sam przegląd konserwacyjny UDT, a nie przegląd eksploatacyjny. Najczęściej spotykany koszt takiej usługi to 100 - 150 zł netto.
Jeśli chodzi o koszt przeglądu eksploatacyjnego to już koledzy Panu przedstawili przykładowe stawki
Pozdrawiam