Strony: 1
Wątek Zamknięty
Witam,
Mam kolejny problem z wózkiem widłowym Still - wcześniejszy udało mi się naprawić ale teraz wysiadł mi drugi - wyświetlają mi się kody:
162, 163, 164, 165, 199, 200, 201, 202, 203 - wózek nie działa - nie chce ruszyć, pompa nie działa.
Proszę o pomoc gdzie mam szukać i co zrobić
witam
kody błędów które podałeś dotyczą sensorów temperatury oraz szczotek generatora oraz silnik trakcyjnego
pozdrawia krzysztof
sensory temperatury sprawdziłem - każde z nich mieści się w granicach 565-570 ohm (nie wiem czy dobrze ale raczej tak)
szczotki również sprawdziłem - też są ok
sprawdziłem również czy przewody są "drożne" - okazało się, że jeden przewód od kostki do płyty głównej nie jest "drożny" to chyba nie jest raczej przyczyna zatrzymania całego wózka
nie drożny przewód dotyczy lewego silnika (jak patrzy się z przodu wózka) od sensorów położenia szczotek - pytanie jak znaleźć gdzie się znajduje wtyk tego przewodu na X11 - nie mam schematu więc wszystko robiłem po omacku
Sprawdziłem również przy samych silnikach czy jest przejście między szczotkami (miernikiem z dzwonkiem) - przejście jest
o co chodzi z tym silnikiem trakcji - możesz mi powiedzieć co i gdzie mam sprawdzić????
będę bardzo wdzięczny
witam
Jezeli chodzi o szczotki to oznacza że sa za krótki i trzeba je wymienić .na szczotkotrzymaczu sa czujniki które
sygnalizują to zuzycie do komputera
i z tych numerow co podałęć to błąd szczotek na generatora oraz silnika trakcyjnego
pozdrawia krzysztof
sorki, że tak piszę ale...
generator to - pompa hydrauliczna
silnik trakcyjny - jeden z dwóch silników napędowych
witam
generator to jest prądnica która wytwarza prąd do silnika jazdy który jest z przodu wozka zamontowany
w zależności od ku produkcji w moście napędowym lub na moście
jeżeli się na tym nie znasz to lepiej zleć tą naprawę do serwisowi bo możesz dopłacić do tej naprawy
krzysztof
Ostatnio edytowany przez kurde666 (2012-07-21 22:27:04)
wózek naprawiony!!!
tak jak pisałem wcześniej był "nie drożny" jeden z przewodów od czujnika położenia/zużycia szczotek silnika napędu
dzięki za pomoc i cenne wskazówki
pozatym generator jest w wózku spalinowym a nie elektrycznym
Wątek Zamknięty
Strony: 1