Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-10-19 19:24:08

Kwiek
New member

Wózek widłowy do załadunku i rozładunku worków Big-bag.Proszę o poradę

Witam Serdecznie.
Chciałbym zaczerpnąć porady związanej z wyborem wózka widłowego(jaka marka, model, moc, udźwig, ogumienie, rodzaj paliwa, i stosowne parametry) gdyż nie mam żadnego pojęcia w tym temacie. Chodzi mi o używany wózek widłowy do 20000 zł, wózek będzie eksploatowany sporadycznie. Niżej przedstawię moja orientacyjna sytuację. Proszę o poradę.
Wiec:
Prowadzę działalność ogrodniczą, potrzebuje maszyny do załadunku i rozładunku kostki granitowej i rożnego rodzaju kruszywa z samochodu ciężarowego / tira, i magazynowania tych towarów, które pakowane są w worki Big-Bag , waga takiego worka waha się od 1000 kg do 1500 kg. Wózek miałby pracować na świeżym powietrzu, na równym podłożu utwardzonym, kamienistym.
Na pewno napisałem mało stosownych informacji, proszę o zaznaczenie o czym zapomniałem. Wiem że poje zapytanie jest bardzo słabo określone, proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam.

#2 2011-11-14 21:07:56

mariusz 1969
Member

Re: Wózek widłowy do załadunku i rozładunku worków Big-bag.Proszę o poradę

Witam

Nie wiem jakie Pan ma zasoby oraz wymogi.
Moim skromnym zdanie wystarczył by Panu GPW 2010,nie jest to stary wózek, produkowany przez Gliwice. Jest w wielu wersjach.
Na pewno znajdzie Pan na internecie wiele informacji na ten temat.
Wybór należy oczywiście do Pana.
Jeszcze mogę polecić TOYOTA 5 lub 6 FG. Mam po prostu styczność z tymi wózkami stąd moje propozycje. Oczywiście wybór należy do Pana.

#3 2011-11-19 11:54:14

e-pomoc84
Moderator

Re: Wózek widłowy do załadunku i rozładunku worków Big-bag.Proszę o poradę

Ja również dołączę się i z własnych doświadczeń poleciłbym Panu wózki TOYOTA  serii 5FG lub 6FG .

Wózki bardzo proste w budowie, brak zbędnej elektroniki, łatwo dostępne części zamienne, niewielkie koszty eksploatacyjne stanowią o silnej pozycji tych wózku na rynku w Polsce.

"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi. Forrest Gump "

Stopka forum