Witam. Potrzebuję kupić wózek do 10 tyś. Max udzwig 2000-2500kg. Wysokość nie tak istotna. Przydałby się przesuw boczny. Myslalem nad jakims Balkancar, najlepiej gaz.
Co doradzicie?
Ostatnio edytowany przez boodzisz (2011-08-13 23:35:33)
Ja osobiście poleciłbym Panu wózek TOYOTA serii 5FG25 , na pewno za takie pieniążki może Pan znaleźć na rynku wtórnym taki model
Witam. W takiej cenie nie znalazlem TOYOTY, ale widze że on ma małe koła, a a ja potrzebuję czegoś na dużych. Np. oglądałem Zremb Gliwice, 2.5t. Nawet nie najgorszy, ale jakieś wycieki. A jak poznać czy to Perkins czy C330?
PERKINS będzie 3 cylindrowy, a silnik z C-330 2 cylindrowy
Dzięki za odp. A jak sprawdzają się instalacje gazowe w tych Perkinsach?. Wyczaiłem takiego i nie wiem na co szczególnie zwrocić uwagę przy zakupie.
boodzisz napisał:
Dzięki za odp. A jak sprawdzają się instalacje gazowe w tych Perkinsach?.
Oj , na ten temat to już nie mam za wiele do powiedzenia, ale może forumowicze, którzy użytkują takie wózki się wypowiedzą
boodzisz napisał:
Wyczaiłem takiego i nie wiem na co szczególnie zwrocić uwagę przy zakupie.
Proponowałbym sprawdzić w jakim stanie jest właśnie silnik, czy nie ma dziwnych stuków w czasie pracy,
czy nie kopci na czarno (bierze olej) lub na siwo (uszkodzona uszczelka głowicy) .
W jakim stanie jest układ hydrauliczny, czy rozdzielacz trzyma (widły nie opadają). Ogólnie czy ma wycieki oleju, a jeśli tak to skąd.
Oczywiście jeszcze bardzo ważna rzecz, a mianowicie w jakim stanie jest skrzynia biegów.
Cała masa podzespołów do sprawdzenia , ja osobiście poradziłbym Panu znaleźć kogoś kto się na tym zna i mógłby Panu taki wózek wycenić
Dzięki . Za bardzo nie mam kogo wziąć na takie oględziny. Muszę sam coś wybrać. A co powiecie o wózkach CLARK. Jak z częściami (koszt i dostępność). Jaka to produkcja? Wyczaiłem takiego z silnikiem Perkinsa, ale nie wiem co o nim sądzić.
boodzisz napisał:
Jaka to produkcja?
Wózki Clark to twór naszych zachodnich sąsiadów
boodzisz napisał:
Jak z częściami (koszt i dostępność).
W Łomiankach k/Warszawy jest przedstawiciel Clark-a, a tu ma Pan link do ich strony
http://www.intertrans-service.com.pl/