Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-05-02 11:10:17

Zyziu
New member

Problem z otrzymaniem uprawnień.

Witam.

Gdzieś 2 lata temu już, gdy byłem jeszcze bezrobotny, poszedłem do Urzędu Pracy aby zrobić sobie darmowy kurs na wózki widłowe. Kurs odbywał się w firmie Agmar.
Po ukończeniu kursu oczywiście podszedłem do egzaminu który zaliczyłem z pozytywnym wynikiem. Niestety zaraz po zaliczeniu musiałem wyjechać zagranice na kilka miesięcy.

Wróciłem do kraju, chciałem się skontaktować z w/w firmą Agmar w celu odebrania uprawnień do jazdy wózkami widłowymi jednak firma zmieniła siedzibę, a z kolei w nowej siedzibie przebywał sam kierownik. Byłem u niego osobiście, powiedział że poszuka moich uprawnień i oddzwoni.. Od tego czasu minęło już pół roku, a kierownik nie odbiera telefonów oraz nie ma go już w nowej placówce, firma Agmar nie wiem czy w ogóle jeszcze istnieje.

Od razu chciałem dopowiedzieć, że egzamin był państwowy, przyjechała komisja z jakiegoś tam miasta już dokładnie nie pamiętam także nie był to egzamin wewnętrzny firmy Agmar.

Jednak teraz mam pewien problem, co prawda nie pracuje aktualnie na wózkach, jednak dobrze by było mieć takie uprawnienia skoro wszystko zaliczyłem.
W związku z tym proszę o pomoc, poradę - do kogo mogę się zgłosić o wystawienie duplikatu, kopii uprawnień i przesłanie mi ich pocztą ewentualnie odebranie osobiście.

Na pewno jest taka możliwość ponieważ uprawnienia z tego co wiem są ważne dożywotnio (ważne żeby badania techniczne były ważne), a przecież każdemu może się zdarzyć je zgubić więc z całą pewnością można się ubiegać o kopie tylko gdzie..

Wysłałem już e-maila do UDT w Gliwicach (sam jestem z Zabrza), jednak tez już od 2 tygodni odpowiedzi nie uzyskałem.

Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam.

#2 2011-05-02 11:54:07

e-pomoc84
Moderator

Re: Problem z otrzymaniem uprawnień.

Serwus http://emoty.blox.pl/resource/papa.gif

Będzie Pan musiał wyegzekwować duplikat uprawnień z właściwej placówki UDT wink( tej, z której był egzaminator ).

Miłego bicia głową w mur http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glowawmur.gif

"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi. Forrest Gump "

#3 2011-05-02 22:43:14

Zyziu
New member

Hehe czyli rozumiem, że może to nie być zbyt łatwe, ale jest to realne abym taki duplikat otrzymał. smile

No nic, przynajmniej mam pewność kogo dręczyć w tej sprawie, bo nie byłem pewny przez to, że na maile mi nie odpisywali z tych Gliwic, ale jak tak to ok.

Dziękuję bardzo za pomoc smile

#4 2011-05-03 15:41:44

e-pomoc84
Moderator

Proszę bardzo wink

Miłego odpoczynku http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dj.gif

"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi. Forrest Gump "

#5 2011-05-11 09:32:16

Promag
Member

Uzyskanie duplikatu uprawnień czy w ogóle innych dokumentów jest bardzo trudne,ale realne do zdobycia. Pozostaje życzyć powodzenia:) daj znać za jakiś czas czy wszystko się udało załatwić.

Regały magazynowe, wózki widłowe, wózki paletowe, meble metalowe, urządzenia dźwignicowe, przeładunkowe i do pakowania, to tylko część bogatej oferty handlowej PROMAG S.A.

Stopka forum