Strony: 1
Witam wszystkich . Trafiłem tu z problemem dotyczącym wózka Jungheinrich efg-dh 12 5
Problem polega na tym że od pewnego czasu aby podnosić widły do góry należy zakręcić kierownicą żeby zadziałała pompa czy jak tam zwał . Wystarczy ruszyć i podnosi ale tylko może z 2 sekundy i się zatrzymuje jak kręcimy jest ok ale podnosi wolno tak jak by nie było drugiego stopnia . Przesuw i pochył działa normalnie chociaż chyba raz zdarzyło mi się że tylko działało przy skręcaniu .
Wózek jak wiadomo jest już stary a ja też używam go raczej sporadycznie . Bateria już na wykończeniu ale sytuacja jest taka sama nawet po ładowaniu .
Oleju jest tyle co powinno .
Sprawdziłem czy jest przejście pomiędzy potencjometrem a modułem i jest. Sam potencjometr coś tam pokazuje jakieś omy więc chyba też sprawny .Nie wiem czy można go jakoś mostkować albo sprawdzić jakie ma mieć parametry żeby go wykluczyć czy wina leży po stronie modułu. Dioda przy module po przekręceniu stacyjki miga 4 krotnie
i przerwa i tak w kółko (nie wiem tak było wcześniej i czy to błąd)
Drugi problem to że czasem jak się włączy po przerwie np.na drugi dzień to trzeba kilka razy przekręcać stacyjkę bo nie jedzie ani przód ani w tył a stycznik niby od jazdy łapie .Ale to akurat nie pilny temat .
Najbardziej denerwuje to wolne podnoszenie i kręcenie kierownicą . Jak nisko to pół biedy ale jak kładę słupek na 5 metrów to można ochu...eć za przeproszeniem.
Jak by ktoś miał pomysł to będę wdzięczny za pomoc .
Pozdrawiam
Strony: 1