Zbliża mi się wyjazd wakacyjny i jestem zmuszony zostawić akwarium na ponad tydzień bez nadzoru. Zwierzęta, które w nim żyją zniosą znacznie dłuższy brak pożywienia, ale trochę martwię się o nieprzewidziane sytuacje.
Jaką kamerę IP polecacie do domu? Jej głównym zadaniem będzie nadzór nad akwarium, ale potem przeniosę ją do garażu. Są jakieś ciekawe, niezbyt kosztowne smart rozwiązania? Kamera z możliwością obrotu, jakby miała wykrywanie ruchu i jakąś opcję powiadomienia to byłoby super. Koniecznie podgląd online z dowolnego miejsca i najlepiej tak aby nie otwierać za bardzo swojej sieci domowej
Są jakieś czujniki zalania wifi ewentualnie coś pod mostek sonoffa (dokupię jak bedzie potrzeba)? Może jest też jakaś możliwość kontroli temperatury w akwarium? Nie mogę przekroczyć 24 stopni, mam chłodziarkę, ale fajnie jakbym wiedział gdyby coś się zepsuło
Mam kamerę xiaomi 360 i druga y home, podstawowy model. Obydwie stabilne, ale bardziej przekonuje mnie y home. Obrót kamery to zbędny bajer, lepiej klasyczna budowa z możliwością ustawienia dowolnego konta. Mikrofon w xiaomi jest bardzo słaby. Za to xiaomi ma klika bajerów, jak nagrywanie w konkretnych godzinach, albo nagrywanie na nas. Y home za to ma aplikacje na windowsa i pozwala na podglad 4 kamer na raz. Do tego wykrywanie ruchu lepiej działa w y home
https://techmove.pl/reklama/profesjonal … u-i-firmy/
Zerknij sobie najlepiej na stronę. Znajdizesz tutaj przegląd dobrych i polecanych rozwiazań do domu.
Ostatnio edytowany przez Talm (2022-02-23 07:15:55)