Witam, mam mały problem z moim wózkiem otóż rusza bardzo gwałtownie. Cała elektryka jak i mechanika działa jak należy czy istnieje możliwość regulacji ? Zauważyłem że jest tam mechanizm który po wciśnięciu pedału hamulca w pewnym momencie odłącza mechanicznie jazdę (wraz z wciskaniem hamulca tłoczek w hydrostacie sie wysuwa powodując wyłączenie jazdy), czy tutaj może jest możliwość jakiejkolwiek regulacji?
witam
Czy tam jest na pewno hydrostat ?
raczej jest tam transmsja włoskiego producenta
pozdrawaiam
Forklift_K napisał:
witam
Czy tam jest na pewno hydrostat ?
raczej jest tam transmsja włoskiego producenta
pozdrawaiam
Moja wiedza na temat tego wózka nie jest aż tak rozległa aby zaprzeczyć lub potwierdzić. Jakieś sugestie?
napisz jaki to typ oraz nr seryjny tego wozka oraz rok
Okazało się że zostałem źle poinformowany i jest to model DI 20 c. Poniżej wstawiam zdjęcie tabliczek znamionowych:
Ostatnio edytowany przez adrian77774 (2021-05-06 08:28:15)
jezeli rusza po chwili i szarpie to transmija juz sie konczy
do naprawy
pozdrawiam
Nie rusza po chwili, nie ma problemów że trzeba gazować by jechać, poprostu rusza gwałtownie przy małych obrotach
sprawna transmsisja działa juz jak na wolnych obrotach właczysz bieg to wozek ruszy
a jezeli ty gazujesz to on ruszy jak cisnienie sprzegieł wrocnie do 8bar a nie narasta proporcjonalnie
pozdrawiam
Czyli wychodzi na to ze moja transmisja jest sprawna bo dziala na wolnych obrotach, nie musze gazowac by ruszyc
nie, sprawna transmssja juz ruszy na wolnych obrotach i jak dodjasz gazu to rowno przyspiesza
do maksymalnych obrotow silnika to jest zalezy jak jest ustawiony regulator obrotow 2650 do 2800 obr