Witam. Poszukuję dokumentacji i instrukcji do wózka Linde 16E.P-322....... .Brak jazdy w obu kierunkach , hydraulika i wspomaganie działa, bezpieczniki, tyrystory i silniki sa ok. Proszę o sugestie i pomoc w problemie.
Pomogę przy Balkancar Suchedniów Leżajsk Melex.
Witam.
Wydaje mi sie ze należy skalibrowac potencjometry.Mam jeszcze pytanie czy ten wózek wogóle nie jeździ?
Chciałem sie zapytać ile kosztuje używany moduł jazdy do Linde e16 c z 1997 roku. Czy są jakieś ogłoszenia z takimi modułami??
Co do pytania pierwszego odnośnie dokumentacji, to będzie problem, była rozsyłana jedynie do serwisu Linde w wersji papierowej, takie wózki do nich nie trafiają, więc i dokumentacja jest głęboko schowana
Kalibracja nie wchodzi w grę, gdyż to układ na tyrystorach, jedynie prący sterujące można namierzyć.
Jaki model tego wózka z tą płytą, najlepiej podaj numer seryjny
pawinow napisał:
Chciałem sie zapytać ile kosztuje używany moduł jazdy do Linde e16 c z 1997 roku. Czy są jakieś ogłoszenia z takimi modułami??
Cześć, dawno mnie tu nie było. Nie udało mi się znaleźć konkretnych modułów na sprzedaż, ale myślę, że możesz spróbować porozmawiać z samymi sprzedawcami i np. tutaj możesz znaleźć parę ogłoszeń z kategorii Wózki widłowe Linde E16C-02. Daj znać czy udało się coś załatwić. Pozdrawiam
O dokumentację będzie naprawdę ciężko.. Niestety nie posiadam jej na stanie,można jedynie pytać lub sprawdzić na stronie producenta. Natomiast co do używanego modułu,to nie wiem czy opłaca Ci sie go kupować. Cenowo jest tańszy,ale nigdy nie wiadomo w jakim stanie go kupisz.
ja także poszukuję dokumentacji plus dodatkowo części zamienne do wózków widłowych Linde, czy można to jakoś sprowadzić?
Hmm napisz czy silnik po dotknięciu pedału reaguje?
Po lewej stronie silnika masz siłownik , na nim jest 2 przewody hydrauliczne .
Zobacz czy silownik sie wychyla po dodaniu gazu, lub odchyleniu lewarka sterującego masztem .
Jesli tak tzn to do wymiany jest potencjometr powiązany z siłownikiem dzwignią.
Ostatnio edytowany przez Rebbus (2011-01-23 09:06:42)
jeśli ktoś ma Linde z 2004rok ,jak to działa,czy są z tym problemy
Na temat Linde jest już kilka watków na forum,więc wystarczy tylko poszukać i przeczytać. A co do części to o wiele lepiej byłoby kupić w naszych sklepach internetowych niż sprowadzać zza granicy.
witam
chciałem podziękować wszystkim którzy przyczynili się do naprawy wózka CLARK c500y40 gdzie był biały olej .
teraz silnik pracuje,główną przyczyną było,krzywa głowica oraz blok który był mocno krzywy .wózek chodzi ale ostrzegam tych którzy cokolwiek remontują spisujcie umowe zakończenia remontu żebyście nie stali i nie pilnowali mechanika aby to robił bo to był dla mnie szok że w dzisiejszych czasach są jeszcze tacy ludzie
witam mam problem z linde e16, a mianowicie wozek ma mocne dochamowanie po chwili jazdy. a na wyswietlaczu wyskakoje blad 32. i wszystkie styczniki klapia lacznie ze stycznikiem dochamowania. prosze o rade. bel wymieniany sterownik jazdy
Witam postaram się Panu pomóc tylko popytam w Linde co to za błąd
Kobra musisz dokładnie podać typ wózka najlepiej z numerem seryjnym albo przynajmniej z rokiem produkcji.
Kluczowe pytanie: czy awaria występowała przed wymianą sterownika?
witam serdecznie i pozdrawiam.odnosnie tej usterki ktora opisywalem o LINDE 16E. Usterkę zlokalizował wózek jeździ, bez problemów tylko ten błąd na wyswietlaczu32.a co do roku produkcji to 1983.
Cześć. Trochę mi nie pasuje ten rok produkcji, wydaje mi się że wózki z tych lat nie miały możliwości wyświetlania błędów na wyświetlaczu ale mogę się mylić. Błąd 32 dla wózków E16-02 (młodsze od Twojego) to „Accelerator signal out of admissible range” czyli sygnał z potencjometru pedału jazdy poza dopuszczalnym zakresem. Napisz co było przyczyną poprzedniej usterki.
witam. odnosnie tej usterki to przyczyna byla przerwa na kostce sterownik - czujnik pretkosci jazdy w silniku trakcyjnym. a odnosnie bledow to sa one wyswietlane po stanie licznika ,po kazdym wlaczeniu kluczyka. dzieki za porade dotyczacj bledu 32. i wydaje mi sie ze moze byc to przyczyna troche wolniejszej jazdy, albo ten nowy sterownik jazdy ma ustawione inne parametry niz ten ktory padl.
A no właśnie, dlatego pytałem czy awaria wystepowała przed wymianą sterownika. Po wymianie sterownika dość często należy przeprowadzić kalibracje podstawowych parametrów, stąd komunikat że sygnał jest poza dopuszczalnym zakresem. W wózkach E16-02 kalibrację przeprowadza się za pomocą komputera z oprogramowaniem diagnostycznym lub specjalnym testerem Linde