Witam.
Jak w temacie nie mogę się połączyć z wózkiem za pomocą programu pathfinder i canboxa Linde. Po wybraniu modelu wózka program się ładuje ale nie chce się połączyć z wózkiem. Po wybraniu np kalibracji wyświetla się komunikat "Could not find device DE.LDC60TR". Nie mam w tej chwili innego wózka abym mógł sprawdzić czy mój canbox jest zepsuty czy nie, lub czy jest problem z wózkiem.
Jak ktoś ma pomysł to proszę o pomoc.
zbroja napisał:
Witam.
Jak w temacie nie mogę się połączyć z wózkiem za pomocą programu pathfinder i canboxa Linde. Po wybraniu modelu wózka program się ładuje ale nie chce się połączyć z wózkiem. Po wybraniu np kalibracji wyświetla się komunikat "Could not find device DE.LDC60TR". Nie mam w tej chwili innego wózka abym mógł sprawdzić czy mój canbox jest zepsuty czy nie, lub czy jest problem z wózkiem.
Jak ktoś ma pomysł to proszę o pomoc.
Jaki masz canbox ? USB czy RS232 ?
Czy po podłaczeniu do wózka i przekręceniu kluczyka świeci sie jakaś dioda na canboxie ?
Jaką wersje pathfindera używasz ?
Wejdź w Xtra i wybierz CanBox.
Potem wejdź w Error Code + Parameters
I zobacz co wyświetla w okienkach VERSION.
Oczywiście wszystko na włączonym wózku i podłączonym canboxie ;-)
Witam.
Mam canboxa na rs232, po przekręceniu kluczyka świeci się pierwsza dioda, wersie programu muszę sprawdzić.
Może być taka sytuacja że nie może się połączyć bo trzeba wybrać wersję canboxa?
Pokaż ustawienia pliku:
C:\Linde_MH\PathFinder\DiaMon31\Data\CPS\Configuration
Witam.
[Config]
Port=com1
BaudRate=115200
Parity=110
WordLength=8
StopBits=1
Dtr=0
Rts=0
XonXoff=0
RtsCts=0
DtrDsr=0
Dll=rs232impl.dll
ReadIntervalTimeout=-1"
Zmień parametry.
Dtr=1
Rts=1
Zapisz i będzie śmigało.
Ok tak zrobie
Za co odpowiadają te skróty
Ustawienia programu dla canboxa pod rs232.
dzięki za pomoc, postaram się teraz jak najszybciej sprawdzić czy działa i dam znać czy pomogło
Super
Canbox działa, mogę się połączyć, ale mam problem z działaniem hydrauliki. Prędkość podnoszenia w pathfainderze jest ustawiona na 100% a widły podnoszą się z 2/3 maksymalnej prędkości. Wymieniłem filtry hydrauliczne i olej ale nic to nie dało. Zdemontowałem dzielnik ciśnienia z pompy hydraulicznej, wyczyściłem i złożyłem ale dalej to samo. Suwak w dzielniku miał ślady lekkiego zużycia ( rysy i powierzchnie lekko starte ). Co może być powodem takiego działania, czy jest to dzielnik i przepuszcza za mało oleju, czy może suwak w rozdzielaczu nie otwiera się do końca?