Witam,
pojawił mi się problem z wózkiem balkancar dv 1661, w jedną stronę koła skręcają w drugą jakoś nie mają ochoty. Co może być przyczyną?
na to pytanie najprościej odpowie serwisant
Dzieki za odpowiedz, ale po to jest forum by pytac a nie wydawac kasy na naprawy, a serwisy z ktorymi mialem do czynienia przy roznych wozkach to w przewazajacej wiekszosci nie znaja sie,jak ostatnio serwisat przyjechal I po dwoch godzinach otworzyl oczy jak powiedzialsm mu ze wozek jest chlodzony powietrzem. A drugi przyjechal na wymiane swiec kabli itp I ukrecil swiece I glowica do naprawy.
Reasumujac wymienilem orbitol I nie pomoglo. Ktos miak taki przypadek?
Jeśli orbitrol wymieniłeś i jesteś pewien że jest sprawny to pozostało rozebrać siłownik skrętu, pewnie uszczelnienie z jednej strony ze starości się rozleciało lub podwinęło i przepuszcza. Poza orbitrolem i siłownikiem nic więcej nie ma do popsucia.
Pozdrawiam.
Dzięki przemek2509 za podpowiedz. Zamówiłem nowy jutro zakładam. Natomiast pojawił się jeszcze jeden problem. Zerwał się pasek od napędu pompy wody i napędu alternatora. Konieczny jest demontaż pompy zębatej. Tylko nie wiem w jaki sposób te operację wykonać. Aby ją cofnąć nie bardzo jest jak, ponieważ jest belka skrętna. Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.