Witam wszystkich. Jestem w trakcie remontu wózka widłowego GPW z silnikiem C-330
Pisze ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć informacji o sprzęgle. Wózek nie jest w stanie
wjechać na wzniesienie. Tak jak by sprzęgło było spalone i się ślizgało. Pytałem mechaników.
Pierwszy mnie wyśmiał powiedział że tam jest specjalne sprzęgło stożkowe, i żebym dał sobie spokój.
Drugi powiedział że tam jest sprzęgło hydrauliczne i niema oleju wystarczy dolać. Proszę o wyrozumiałość
Ponieważ jestem młody i nie mam doświadczenia. Ukończyłem technikum mechanicznym, aktualnie studiuje elektroenergetykę. Przydał by się rysunek poglądowy i wyjaśnienie jak to naprawić.
Dodam na koniec że wyremontowałem pompę paliwa, wyregulowałem wtryski, zawory i pali lepiej niż golf sąsiada
Aktualnie kasuje luzy na wieżyczce. Dotoczyłem podkładki które włożę pod łożyska i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Witam.
Mam ten sam problem z wózkiem gpw, silnik c330, sprzęgło się ślizga i wózek nie ma siły jeździć. Wymieniłem już tarczę na nową, ale jest tak samo... Co może być przyczyną?
Witam wszystkich. Problemem w wózku gpw z silnikiem c330 jest bardzo często samo sprzegło i olej. Trzeba go po prostu dolewać i powinno być w porządku. Próbowałeś dolewać?