Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2015-04-16 20:34:49

85jimmy
New member

Mitsubishi Fb16NT Problem

Witam.jestem tu nowy i mam problem.A wiec postawiłem owa sztaplarke przed zima do nieogrzewanego garazu po dwoch piesiacach chcialem sprawdzic stan naladowania bateri i tu moje zdziwienie bo niewyswietlalo zadnej kreski wiec podlaczylem prostownik.Gdy go odlaczyłem,ku zdziwnieniu dalej nie pokazalo zadnek kreski naladowania i pali sie czerwona kontrolka akumulatora,sztaplarka jezdzi lecz slabo nie ma mocy do tego jadac do przodu jak i do tylu nie mozna operowac masztem,jak wylacze bieg to ruchy masztu sa ok.Teraz na wiosne jak wyjechalem z garazu i zapala sie blad Lo czyli ZBYT DUZE OBCIAZENIE AKUMULATORA.Zalancza sie gdy tylko zalaczy sie silnik pompy hydraulicznej i rozlancza styczniki.Przeczyscilem wszyskie polaczenia elektryczne ale nic nie pomoglo,sprawdzilem akumulatory i sa ok.MA KTOS JAKIS POMYSL CO MOZE BYC NIE TAK????Z Gory dziekuje za wypowiedzi.

#2 2015-04-16 21:35:40

to ja
Member

Re: Mitsubishi Fb16NT Problem

Co to znaczy ze akumulatory są ok?
Napewno są naładowane ,sprawdzałeś gęstość elektrolitu czy tylko miernikiem napięcie.

#3 2015-04-17 19:28:13

85jimmy
New member

Re: Mitsubishi Fb16NT Problem

Sprawdzałem tylko napiecie ale jutro sprawdze gestosc elektrolitu tak jak piszesz.

Stopka forum